Κορυφώνεται η αγωνία για τον Βρετανό παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοείται για πέμπτη ημέρα με τις έρευνες στη Σύμη να συνεχίζονται και πλέον να επικεντρώνονται στην περιοχή που οι ντόπιοι αποκαλούν «Άβυσσο».

«Αν υπάρχει μια τρύπα και πέσεις, χάνεις την αίσθηση της ισορροπίας σου και πνίγεσαι εκεί»

Εθελοντές, Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική και Ερυθρός Σταυρός «χτενίζουν» την περιοχή της Αγίας Μαρίνας μήπως και βρουν κάποιο ίχνος του Βρετανού παρουσιαστή.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στην πλαγιά με το δύσβατο μονοπάτι που εκτιμάται ότι επέλεξε ο 67χρονος για να φτάσει στον προορισμό του και συγκεκριμένα σε ένα δίκτυο με τρύπες και σπηλιές στην πλαγιά του βουνού, πολλές εκ των οποίων έχουν μεγάλο βάθος και καταλήγουν στη θάλασσα, που είναι γνωστές ως «Άβυσσος».

Οι σπηλιές βρίσκονται κάτω από μια βραχώδη προεξοχή έξω από τη γραφική παραλία της Αγίας Μαρίνας και το εκκλησάκι του 15ου αιώνα και πρόκειται για έναν εκτεταμένο λαβύρινθο από σήραγγες που μπορεί να γεμίσουν γρήγορα με θαλασσινό νερό.

«Είναι σαν ένα βαθύ σύστημα τούνελ, αλλά είναι γεμάτο νερό και μπορεί να εξαπλωθεί για χιλιόμετρα. Αν υπάρχει μια τρύπα και πέσεις, χάνεις την αίσθηση της ισορροπίας σου και πνίγεσαι εκεί», είπε εξηγώντας στην Telegraph αυτό το δίκτυο με τις σπηλιές, ένας σερβιτόρος που εργάζεται σε ένα παραλιακό εστιατόριο

«Υπάρχει λόγος που την αποκαλούν Άβυσσο’. Κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει», προσέθεσε.

Είπε ότι το προσωπικό είχε χτενίσει τις κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης για οποιοδήποτε σημάδι του παρουσιαστή, αλλά δεν τον είδε κανείς.

Ντοκουμέντα

Όπως αποδεικνύεται από οπτικά ντοκουμέντα που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, ο Μάικλ Μόσλεϊ εμφανίστηκε να περπατά σε κεντρικό σημείο της Σύμης, έχοντας ήδη περάσει το στενό μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου, περίπου 30 λεπτά αφότου έφυγε μόνος του από την παραλία που είχε επισκεφθεί με τη σύζυγό του.

Τα νέα βίντεο επιβεβαιώνουν και τη μαρτυρία κατοίκου που δήλωσε πως είδε τον Βρετανό παρουσιαστή να περιμένει σε στάση λεωφορείου. Οι Αρχές φαίνεται να έχουν στα χέρια τους και υλικό που καταγράφουν τον παρουσιαστή αφού πέρασε από το Πέδι με κατεύθυνση προς την Αγία Μαρίνα και όχι προς τον Γιαλό.

Ο Μόσλεϊ έφυγε μόνος του με τα πόδια και φέρεται να επέλεξε μια ορεινή διαδρομή, η οποία χαρακτηρίζεται από τους ερευνητές «όχι εύκολη».

Ερωτηθείς σχετικά με το πού πιστεύουν ότι θα μπορούσε βρίσκεται ο δρ. Μόσλεϊ ένας πυροσβέστης απάντησε: «Παντού».

Η πρώτη δήλωση της συζύγου

Η σύζυγος του αγνοούμενου παρουσιαστή, Κλερ μίλησε για πρώτη φορά για τις ώρες αγωνίας που βιώνει και όπως δήλωσε ότι η οικογένειά της «δεν θα χάσει την ελπίδα».

Όπως είπε οι ημέρες από την εξαφάνιση του συζύγου της ήταν «οι πιο μεγάλες και αφόρητες ημέρες» για την ίδια και τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού, τα οποία έφτασαν στη Σύμη μεσημέρι της Παρασκευής για να βοηθήσουν στην αναζήτηση του αγνοούμενου πατέρα τους.

«Η αναζήτηση συνεχίζεται και η οικογένειά μας είναι τόσο απίστευτα ευγνώμων στους κατοίκους της Σύμης, τις ελληνικές Αρχές και το βρετανικό προξενείο που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν να βρεθεί ο Μάικλ. Δεν θα χάσουμε την ελπίδα», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σύζυγος του Μάικλ Μόσλεϊ έδωσε χθες, Σάββατο (8/6) συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς της Σύμης, οι οποίοι της ζήτησαν να τους περιγράψει τι είχε πάνω του ο παρουσιαστής φεύγοντας από την παραλία, λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί.

Η ίδια ανέφερε ότι ο Μόσλεϊ κρατούσε χακί τσάντα, ένα νερό, το πορτοφόλι του και φορούσε ένα απλό ρολόι. Επίσης, διευκρίνισε ότι ήταν υγιέστατος και ότι έπαιρνε μόνο ένα χάπι για τη χοληστερίνη.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί

Ο δήμαρχος της Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλούδουκας δεσμεύτηκε να συνεχίσει την εκτεταμένη επιχείρηση έρευνας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί, πυροσβέστες με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δύτες, ένας σκύλος έρευνας και ένα ελικόπτερο μέχρι να βρεθεί ο δρ. Μάικλ Μόσλεϊ.

Ο Ελευθέριος Παπακαλούδουκας δήλωσε ότι η περιοχή από την οποία πιστεύεται ότι πέρασε ο παρουσιαστής είναι «δύσκολο να περάσει κανείς» και αποτελείται «μόνο από βράχια», καθώς και ότι υπάρχουν από «πολλά» φίδια.

Τέλος, όπως αναφέρει ο Independent, είπε πως ελπίζει ότι θα βρεθεί «ασφαλής και ζωντανός», προσθέτοντας: «Όλη η κοινότητα είναι τόσο λυπημένη γι’ αυτό, (δεν έχει) ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν».