Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Σύμη: Τραγικό φινάλε στο θρίλερ - Βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC

Σύμη: Τραγικό φινάλε στο θρίλερ – Βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC

Στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας που είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες εντοπίστηκε σορός άνδρα που ανήκει στον παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ.

Εξελίξεις υπάρχουν με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ καθώς μετά από πέντε ημέρες ερευνών σε όλη τη Σύμη εντοπίστηκε η σορός του δίπλα σε φράχτη κοντά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

«Έχει περάσει όλο το δύσβατο σημείο, ακολουθεί ένα χαντάκι περιμετρικά της παραλίας με σύρματα και από έξω έχει βρεθεί η σορός»

Στο σημείο έσπευσαν οι Αρχές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η σορός ανήκει στον Μάικλ Μόσλεϊ, καθώς η μπλούζα, το ρολόι και το χακί σακίδιο ταιριάζουν με τα ρούχα που φορούσε ο παρουσιαστής την ημέρα που εξαφανίστηκε, δηλαδή την περασμένη Τετάρτη.

Μάλιστα η σορός του παρουσιαστή φαίνεται να εντοπίστηκε από το ρολόι καθώς έκανε αντανάκλαση από τον ήλιο. Πλέον το μόνο που απομένει είναι η ταυτοποίησή της σορού που θα επιβεβαιώσει την τραγική κατάληξη.

Στο σημείο σπεύδει ιατροδικαστής από τη Ρόδο για να κάνει αυτοψία στον χώρο και στη συνέχεια να μεταφερθεί η σορός στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου.

Προς το παρόν φαίνεται να αποκλείεται το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ η σορός του Μάικλ ΜόσλεΪ φαίνεται να έχει ένα τραύμα στο κεφάλι πιθανότατα από πτώση, καθώς έχει πέσει σε ευθεία στάση.

Ο 67χρονος παρουσιαστής φαίνεται να πήρε ένα επικίνδυνο μονοπάτι μέσα από το βουνό με αρκετούς απόκρημνους βράχους για να κατέβει στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και πιθανότατα είτε ζαλίστηκε είτε έχασε τις αισθήσεις του λόγω της έντονης ζέστης, είτε γλίστρησε και έπεσε δίπλα στον φράχτη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

«Τα χαρακτηριστικά και τα ρούχα που φορούσε δείχνουν ότι είναι αυτός. Το ρολόι, οι κάλτσες οι άσπρες, η βερμούδα. Στο σημείο έχουν μεταβεί οι δυνάμεις της αστυνομίας και του Λιμενικού», είπε μιλώντας στο MEGA, ο αντιδήμαρχος Σύμης, Νικήτας Γρύλλης.

«Έχει περάσει όλο το δύσβατο σημείο, ακολουθεί ένα χαντάκι περιμετρικά της παραλίας με σύρματα και από έξω έχει βρεθεί η σορός», προσέθεσε ενώ όπως είπε πολύ συχνά πηγαίνουν πεζοπόροι στο σημείο.

«Είναι έξω από την περίφραξη του χώρου της παραλίας της Αγίας Μαρίνας. Είναι η περίφραξη κι ανάμεσα στην περίφραξη και στον δρόμο βρέθηκε η σορός», εξήγησε.

Πώς βρέθηκε ο Μάικλ Μόσλεϊ

Μιλώντας για το πώς βρέθηκε ο αγνοούμενος παρουσιαστής, ο δημοσιογράφος του ΕΡΤNews, Αριστείδης Μιαούλης, δήλωσε ότι όταν ο καμεραμάν του ΕΡΤNews Αντώνης Μυστιλόγλου εντόπισε κατά τη διάρκεια καταγραφής πλάνων ότι κάτι γυάλιζε στα βράχια, εστίασε εκεί. Έτσι, μόλις έκανε «ζουμ» στο βιντεοληπτικό υλικό που είχε τραβήξει είδε ότι στα βράχια βρίσκονταν η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι Αρχές.

«Ο Αντώνης Μυστιλόγλου ήταν με την κάμερα και εμείς με το μικρόφωνο. Τον εντοπίσαμε όταν μπαίναμε στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας. Ο Αντώνης κατέγραφε συνεχώς με την κάμερα και στην πορεία, βλέποντας το υλικό που είχε τραβήξει είδε ότι κάτι περίεργο ήταν κοντά στο φράχτη, 50 μ. από τη θάλασσα και διαπιστώσαμε μετά στο ζουμ ότι όντως ήταν αυτός ο άνθρωπος, διότι γυάλιζε το ρολόι του. Ήταν σε ύπτια θέση» περιέγραψε στην εκπομπή Νewsroom o δημοσιογράφος.

«Ο άνθρωπος φαινόταν ότι έπεσε ανάσκελα» ανέφερε ακόμα ο δημοσιογράφος περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός στα βράχια. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιο πρόβλημα παρουσιάστηκε στην καρδιά του και έπεσε στα βράχια», προσέθεσε.

Η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ

Σε προχωρημένη αποσύνθεση η σορός

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο BBC News ότι ο νεκρός είχε χάσει τη ζωή του «εδώ και αρκετές ημέρες», κάτι που δείχνει πως το πτώμα εντοπίστηκε σε φάση προχωρημένης αποσύνθεσης. Μάλιστα αυτό μαρτυράει και η κίνηση του σώματος των αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο καθώς καλύπτουν τα πρόσωπά τους λόγω της έντονης δυσωδίας.

Αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο καλύπτουν τα πρόσωπά τους λόγω της έντονης δυσωδίας

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός του παρουσιαστή υπάρχει beach bar και μία αρκετά πολυσύχναστη παραλία της Σύμης με αρκετό κόσμο και την οποία είχε σκανάρει το ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες.

Όπως είπε ο κ. Γρύλλης ο χώρος είχε ελεγχθεί αλλά ίσως να μην έψαξαν τόσο χαμηλά. «Υπερβάλλαμε εαυτούς για να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος ζωντανός. Κάθε μέρα από την Πέμπτη ήμασταν από τις 5 το πρωί στα βουνά στους δρόμους μήπως και βρεθεί κάτι και τελικά σήμερα είχαμε τη δυσάρεστη εξέλιξη», κατέληξε.

Ο φράχτης που βρέθηκε η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ

Κατέρρευσε αστυνομικός

Στο νησί επικρατεί αρκετή ζέστη, ενώ το γεγονός πως οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που συμμετείχαν στις έρευνες έχουν υπερβάλλει εαυτόν ψάχνοντας για μέρες ολόκληρες τον άτυχο παρουσιαστή και έχουν εξαντληθεί, είναι πλέον ορατό καθώς κατέρρευσε ένας αστυνομικός κατά τη διάρκεια της εντοπισμού της σορού.

Ευτυχώς, ωστόσο σύμφωνα με το MEGA είναι καλά στην υγεία του.

Ο αστυνομικός ένιωσε αδιαθεσία, παραπάτησε και έπεσε τραυματίζοντας το γόνατό του. Άμεσα, με τη βοήθεια συναδέλφων του και διασωστών που υπήρχαν στο σημείο, μεταφέρθηκε με φορείο σε ασφαλές μέρος.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε στεριά και θάλασσα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, καθώς στα οπτικά ντοκουμέντα που είχαν στη διάθεσή τους οι Αρχές, φαινόταν ο Μάικλ Μόσλεϊ να έχει περάσει το στενό μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου, περίπου 30 λεπτά αφότου έφυγε μόνος του από την παραλία που είχε επισκεφθεί με τη σύζυγό του.

Τα νέα βίντεο κατέγραφαν τον παρουσιαστή αφού πέρασε από το Πέδι να έχει κατεύθυνση προς την Αγία Μαρίνα και όχι προς τον Γιαλό.

Sports in

Απρόοπτο με Κωνσταντέλια και Ότο – Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι διεθνείς

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους διεθνείς Κουλιεράκη και Ντεσπόντοφ – Απρόοπτο με τους Κωνσταντέλια και Ότο οι οποίοι ένιωσαν ένα σφίξιμο και δεν πήραν μέρος στην σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024