Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτά τα 3 τρόφιμα είναι το ιδανικό γεύμα του καλοκαιριού

Αυτά τα 3 τρόφιμα είναι το ιδανικό γεύμα του καλοκαιριού

H ενήλικη εκδοχή του Happy Meal - το ένα από τα τρία βέβαια δεν είναι ακριβώς τροφή.

Αν υπήρχε ένα «it girl» φαγητό του καλοκαιριού, φέτος, μια σαλάτα Caesar, πατάτες τηγανιτές και ένα dry martini θα εξασφάλιζαν εύκολα τη θέση.

Τα παλιά στερεότυπα πεθαίνουν δύσκολα και η σαλάτα συνδέεται παραδοσιακά με τις γυναίκες με τον ίδιο τρόπο που η καλή μπριζόλα συνδέεται με τους άντρες

Όπως λέει ένα viral meme για την παραγγελία στο εστιατόριο: «Έχεις κατάθλιψη ή απλά χρειάζεσαι ένα dry martini, μια σαλάτα Caesar και μια μερίδα πατάτες;».

«Τίποτα πολύ τρελό»

Μερικές φορές, οι άνθρωποι αντικαθιστούν μια κόκα-κόλα διαίτης ή μια κανονική κόκα-κόλα, αλλά η αλμυρή, γεμάτη umami Caesar και η λιπαρή νοστιμιά των τηγανητών πατατών είναι πάντα η βάση του γεύματος.

«Το νέο live laugh love μόλις έσκασε», αστειεύτηκε η συγγραφέας του Vox, Rebecca Jennings, σχετικά με το meme την περασμένη εβδομάδα στο X, την πλατφόρμα που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Twitter.

Στο TikTok, μια αναζήτηση για «σαλάτα Caesar και πατάτες τηγανιτές» καταλήγει σε περισσότερες από 60,3 εκατομμύρια αναρτήσεις με άτομα – κυρίως νεαρές γυναίκες – που εξυμνούν το «ελίτ» γεύμα: «Η γυναικεία ανάγκη να πάρεις μια σαλάτα Caesar με τηγανητές πατάτες», λέει μια γυναίκα ενώ τρώει σε ένα βίντεο που έχει πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές.

«Χρειάζομαι ένα espresso martini, σαλάτα Caesar, πατάτες με τρούφα και ένα φιλί στο μέτωπο με 10.000 δολάρια και μερικές παιώνιες στο πλάι. Τίποτα πολύ τρελό», αστειεύεται μια άλλη γυναίκα στο X.

Γιατί όλοι μας λαχταράμε συλλογικά αυτή τη σχετικά βασική παραγγελία εστιατορίου;

Σε κάποιο βαθμό, είναι η συνέχεια του Girl Dinner, της τάσης από πέρυσι, κατά την οποία οι γυναίκες «ένωσαν» μερικά είδη – μια μικρή φέτα παρμεζάνα reggiano, μερικές ελιές, μερικά τσιπς και σάλτσα- και το ονόμασαν γεύμα. Όπως σημείωσαν κάποιοι, κάποια εκδοχή του «κοριτσίστικου δείπνου» υπάρχει σε άλλους πολιτισμούς – tapas, mezze και banchan – εδώ και αιώνες.

«Εκείνα όπου μπορείς πάντα να βρεις τραπέζι, όπου ίσως υπάρχει μια ωραία εξωτερική αυλή, όπου δεν είναι καταπληκτικά αλλά ούτε και απαίσια, και το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η ευκολία»

Όπως και το Girl Dinner, αυτή η τάση είναι έμφυλη. Τα παλιά στερεότυπα πεθαίνουν δύσκολα και η σαλάτα συνδέεται παραδοσιακά με τις γυναίκες με τον ίδιο τρόπο που η καλή μπριζόλα συνδέεται με τους άντρες.

Στη μεταπολεμική δεκαετία του 1940, υπήρξε μια στιγμή όπου η παρασκευή σαλάτας θεωρήθηκε αρκετά ανδροπρεπής, τουλάχιστον από κάποιους συντάκτες.

«Ένας καλός παρασκευαστής σαλάτας πρέπει να έχει σχολαστικότητα, υπομονή, καθαριότητα και μια πολύ προσεκτική αίσθηση της αφής και της γεύσης», έγραφε στη στήλη του ο Mario Thomas, συντάκτης τροφίμων και ποτών του περιοδικού Playboy, εκείνη την εποχή περίπου. «Για κάποιο λόγο, χρειάζεται ένας άνδρας για να κατακτήσει αυτή την πραγματικά λεπτή τέχνη».

Επίσης, όπως και το Girl Dinner, το γεύμα Caesar/κοκτέιλ/πατάτες τηγανιτές έχει οικονομική αποδοτικότητα: Σε γενικές γραμμές, είναι φθηνότερο να αγοράσετε μια σαλάτα και μια πατάτα σε σχέση με ένα κυρίως πιάτο.

«Δεν θέλω να ξοδέψω 30 ή 40 δολάρια για ένα κυρίως πιάτο που μπορεί να μην μου αρέσει και πιθανότατα δεν θα με χορτάσει», δήλωσε η Emily Lycopolus, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής.

«Αν είμαι έξω με μερικά κορίτσια, συχνά παραγγέλνουμε μερικές διαφορετικές σαλάτες (iceberg wedge, Caesar, Cobb), μετά μοιραζόμαστε τις πατάτες και μετά μοιραζόμαστε ένα επιδόρπιο», είπε. «Όλοι παίρνουμε αυτό που θέλουμε και η βραδιά μπορεί να παραταθεί».

Medium rare ή Caesar;

Η Caitlin PenzeyMoog, συγγραφέας του βιβλίου «On Spice: Advice, Wisdom, and History with a Grain of Saltiness» πιστεύει ότι οι άνθρωποι προτιμούν τα τρία βασικά «πιάτα», επειδή η παραγγελία είναι δύσκολο να είναι κακή, ακόμη και σε εστιατόρια μεσαίας κατηγορίας.

«Μιλάω για τα μέτρια γαστρονομικά εστιατόρια που είναι πανταχού παρόντα», είπε. «Εκείνα όπου μπορείς πάντα να βρεις τραπέζι, όπου ίσως υπάρχει μια ωραία εξωτερική αυλή, όπου δεν είναι καταπληκτικά αλλά ούτε και απαίσια, και το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η ευκολία».

Εστιατόρια όπως αυτά μπορεί να δυσκολεύονται να μαγειρέψουν το μπιφτέκι σας medium rare, αλλά μπορούν γενικά να ρίξουν τις τηγανητές πατάτες σε μια φριτέζα και να ετοιμάσουν μια αξιοπρεπή σάλτσα Caesar, δήλωσε η PenzeyMoog.

*Με πληροφορίες από: Huffpost | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Sex and the city | Facebook

Sports in

Σενάριο για Έντσο Ντίαζ στον Παναθηναϊκό

«Η Ρίβερ ψάχνει αντικαταστάτη για αριστερό μπακ», γράφουν στην Αργεντινή και συνδέουν τον Έντσο Ντίαζ με τον Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024