Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωεκλογές 2024: Αθλητές, νύφες και... σκυλιά στις κάλπες - Οι παρουσίες που έκλεψαν τις εντυπώσεις

Ευρωεκλογές 2024: Αθλητές, νύφες και… σκυλιά στις κάλπες – Οι παρουσίες που έκλεψαν τις εντυπώσεις

Παρέα με τους τετράποδους φίλους τους πήγαν οι πολίτες στα εκλογικά κέντρα - Συνδύασαν βόλτα, υποχρεώσεις και γυμναστική με την ψήφο για τις ευρωεκλογές - Ο 99χρονος που καλεί τους νέους να ψηφίσουν

Σήμερα οι πολίτες προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για την αναδείξη των εκπροσώπων της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο, με πολλούς να βλέπουν τη σημερινή μέρα ως μία αφορμή για βόλτα μετά την ψήφο και έτσι αποφασίζουν να συνδυάσουν την επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο με την… παρέα τους.

Άλλοι πηγαίνουν να ψηφίσουν μαζί με τους τετράποδους φίλους τους, άλλοι με τα παιδιά τους και οι πιο αθλητικοί τύποι με τα ποδήλατα που πάρκαραν εντός του εκλογικού κέντρου, για να μπορέσουν αμέσως μετά να ακολουθήσουν το πρόγραμμά τους χωρίς να χάσουν χρόνο.

Αυτές ήταν και οι πιο αξιοπρόσεκτες παρουσίες -φυσικά μετά τους πολιτικούς αρχηγούς– που έκλεψαν την παράσταση στις κάλπες.

Καπέλα και ανεμιστήρες για να ανταπεξέλθουν

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι, επειδή η σημερινή είναι ιδιαίτερα «καυτή» μέρα, οι πολίτες προετοιμάστηκαν καταλλήλως, βάζοντας τα καπέλα τους και ντυμένοι ελαφρά, για να πάνε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Μάλιστα, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών μερίμνησαν να τοποθετήσουν και… ανεμιστήρες για να ανταπεξέλθουν με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ψηφοφόρος ετών 99 καλεί τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες

Ο γλυκύτατος κ. Βασίλης Καραμανίδης είναι 99 χρονών και το πρωί προσήλθε στις κάλπες στον Ομαλό, τον οικισμό του δήμου Σιντικής Σερρών για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Τον κ. Βασίλη συνόδευαν η επί 74 χρόνια σύζυγος του και η κόρη τους και όπως δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ και τον Βασίλη Αναστασιάδη, θεωρεί σημαντικό να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές οι νέοι, να μην απεμπολήσουν αυτό το δικαίωμα τους.

Ο ίδιος ψήφισε, όπως δήλωσε, για πρώτη φορά το 1946 και είχε ψηφίσει τον Κ. Τσαλδάρη, ενώ ευχήθηκε “αν δώσει ο Θεός” να είναι γερός και να ψηφίσει ξανά στις επόμενες εκλογές.

Από το χωράφι στο εκλογικό κέντρο με το… τρακτέρ για να ψηφίσει

Ένας αγρότης, ο Στέλιος Νικολής στην Άνω Καμήλα Σερρών κατέφθασε στο εκλογικό κέντρο με το… τρακτέρ μετά το πότισμα των χωραφιών του για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Όπως είπε ο ίδιος έμεινε πίσω, σε αντίθεση με κάποιους που προτίμησαν τις κοντινές παραλίες από τις κάλπες. Μάλιστα, ενώ ήταν από νωρίς στο χωράφι για να ποτίσει τις ντομάτες που καλλιεργεί, αποφάσισε ακόμα και με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή και τον καύσωνα να βρεθεί στο εκλογικό κέντρο και να ψηφίσει.

“Πρέπει να προσέξουμε τι θα ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές για να έχουμε ένα μέλλον στον τόπο μας”, τόνισε χαρακτηριστικά μπαίνοντας στο εκλογικό κέντρο.

Πήγε να ψηφίσει με το… νυφικό πριν από τη γαμήλια φωτογράφηση

Χαρακτηριστική μάλιστα ήταν και μία νύφη ψηφοφόρος που δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα. Παρά την πολύ σημαντική για εκείνη στιγμή της γαμήλιας φωτογράφησης, αποφάσισε πρώτα να πάει στην κάλπη στο 14ο Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης γιατί όπως τόνισε η ίδια: «Πρέπει να ψηφίζουν όλοι, να μην αφήνουν τους άλλους να αποφασίζουν για αυτούς».

«Θα πάω να κάνω τη φωτογράφησή μου και αποφάσισα να έρθω να ψηφίσω πρώτα»

«Θα πάω να κάνω τη φωτογράφησή μου και αποφάσισα να έρθω να ψηφίσω πρώτα για να μην το χάσω. Πήγε και ο σύζυγος να ψηφίσει και μετά θα πάμε να κάνουμε τη φωτογράφηση», είπε η ίδια μιλώντας στο MEGA, στέλνοντας το δικό της μήνυμα:

«Πρέπει να ψηφίζουν όλοι, να μην αφήνουν τους άλλους να αποφασίζουν για αυτούς. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει μια κοινωνία που είναι είμαστε καλά, να βοηθάει ο ένας τον άλλον».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024