Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωεκλογές 2024: Στις 21:00 η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και των εδρών

Ευρωεκλογές 2024: Στις 21:00 η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και των εδρών

Την πρώτη ενημέρωση για το πώς εξελίσσεται η ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές 2024 έκανε ο αναπληρωτής υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.

Ομαλά έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας για τις ευρωεκλογές 2024 σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση που έκανε λίγο μετά το άνοιγμα της κάλπης στις 7:00, ο αναπληρωτής υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.

«Συνολικά ψήφισαν έφτασαν 178.588 φάκελοι, από τους οποίους 136.451 αντιστοιχούν σε κατοίκους του εξωτερικού και 42.137 σε κατοίκους του εξωτερικού»

Ο κ. Λιβάνιος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη διαδικασία της επιστολικής ψήφου που όπως είπε έφτασαν συνολικά 178.588 φάκελοι από τους οποίους 136.451 αντιστοιχούν σε κατοίκους του εξωτερικού και 42.137 σε κατοίκους του εξωτερικού.

Ακόμα ο αναπληρωτής υφυπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως στις 11:45 το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει μια πρώτη εκτίμηση της συμμετοχής με βάση όσα στοιχεία έχουν μεταδώσει οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Το ίδιο θα συμβεί στις 14:45 και στις 17:45.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 19:00 και αμέσως μετά περιμένουμε την επίσημη ροή των αποτελεσμάτων, μόλις ολοκληρώνεται η καταμέτρηση σε κάθε εκλογικό τμήμα.

Σύμφωνα με τον κ. Λιβάνιο γύρω στις 21:00 η ώρα η Singular Logic θα δώσει την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τον αριθμό εδρών ανά κόμμα.

«Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τις 7 το πρωί σε όλη την επικράτεια και εξελίσσεται ομαλά, με όποια μικρά προβλήματα έχουν εντοπιστεί να έχουν επιλυθεί σε συνεργασία των εκπροσώπων της δικαστικής αρχής και των Δήμων. Η ψηφοφορία διεξάγεται σε 18.380 εκλογικά τμήματα συνολικά σε όλη την Ελλάδα», είπε αρχικά ο κ. Λιβάνιος.

Ακόμα για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ψηφοφόρων, προέτρεψε τους εκλογείς να μπουν στην ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε που ψηφίζεις».

178.588 πολίτες ψήφισαν με επιστολική ψήφο

Όσον αφορά την επιστολική ψήφο ανέφερε ότι χτες το βράδυ στις 5 η ώρα, ο Γενικός Έφορος Παρακολούθησης της διαδικασίας Επιστολικής ψήφου, αρεοπαγίτης Χρήστος Κατσιγιάννης εξέδωσε πράξη με την οποία διαπίστωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας συλλογής επιστολικής ψήφου.

«Συνολικά ψήφισαν έφτασαν 178.588 φάκελοι, από τους οποίους 136.451 αντιστοιχούν σε κατοίκους του εξωτερικού και 42.137 σε κατοίκους του εξωτερικού», σημείωσε.

«Το απόγευμα χθες, μετά την ολοκλήρωση της συλλογής των ψήφων, ενημερώθηκαν οι εκλογείς, οι οποίοι δεν απέστειλαν φάκελο ή δεν παραλήφθηκε εμπροθέσμως, προκειμένου να ασκήσουν από σήμερα στις 11 το πρωί ως τις 7 το βράδυ το εκλογικό τους δικαίωμα στο εκλογικό τμήμα, όπου ψηφίζουν. Όλοι οι υπόλοιποι εκλογείς, οι οποίοι συμμετείχαν και είχαν κάνει αίτηση για επιστολική ψήφο και απέστειλαν και παρελήφθη εμπροθέσμως ο φάκελός τους αυτοί έχουν ειδική ένδειξη στον εκλογικό κατάλογο και δεν μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Θα τους απαγορεύσει ο δικαστικός αντιπρόσωπος», είπε χαρακτηριστικά.

«Στο Περιστέρι, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου 237 εφορευτικές επιτροπές, έχουν ήδη παραλάβει τις κάλπες, ανοίγουν τους φακέλους επιστροφής επιστολικής ψήφου και εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει η δήλωση συμπληρωμένη, το αντίγραφο ταυτότητας ή υποβολή αντίγραφου υπεύθυνης δήλωσης τοποθετείται ο φάκελος στην ειδική κάλπη, πλήρως ανώνυμο και στις 19:00 το βράδυ οι φάκελοι αυτοί θα ανοίξουν όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα», προσέθεσε.

Sports in

«Η Μοντερέι έκανε πρόταση για Πινέδα – Αρέσει στον Μεξικανό η προσφορά» (vid)

Ο Κάρλος Ροντρίγκο Ερνάντεζ, δημοσιογράφος του «FOX Sports» αποκαλύπτει πρόταση της Μοντερέι στην ΑΕΚ, για τον Πινέδα, την οποία εξετάζει η Ένωση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024