Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Οι λαοί δεν είπαν ακόμα την τελευταία τους λέξη

Κουτσούμπας: Οι λαοί δεν είπαν ακόμα την τελευταία τους λέξη

Ενίσχυση του ΚΚΕ - παραμένει τρίτη δύναμη στην Αττική

Μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός αλλά και οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη έστειλε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαιρετίζοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες που έριξαν στην κάλπη το κόκκινο ψηφοδέλτιο.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο λαό και τη νεολαία των μεγάλων αστικών κέντρων και ιδιαίτερα της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, Αττικής που ανέδειξαν το ΚΚΕ ξανά τρίτη δύναμη με μεγάλη διαφορά.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ κατέγραψε μία ακόμα σημαντική άνοδο σε σχέση τόσο με τις ευρωεκλογές του 2019 όσο και σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2023, που επίσης είχε ανεβάσει τα ποσοστά του.

Σταθεροί δεσμοί

«Αυτό επιβεβαιώνει τους δεσμούς του ΚΚΕ με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις και αποδεικνύει ότι η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει πιο σταθερούς δεσμούς που έχουν διαμορφωθεί και έχουν δοκιμαστεί σε σημαντικούς αγώνες που έχουν προηγηθεί», αλλά και στη «συνεχή και ασταμάτητη προσπάθεια μας για άμεση επικοινωνία και διάλογο με το λαό όλες τις μέρες του χρόνου όχι μόνο προεκλογικά», όπως τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Έκανε ακόμα λόγο για θετικές διεργασίες που συντελούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές και στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Ρεύμα αμφισβήτησης

«Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και προχωρά ο απεγκλωβισμός  λαϊκών προοδευτικών δυνάμεων από αστικά κόμματα» τόνισε ο Κουτσούμπας, σημειώνοντας επίσης άνοδο του κύρους και της συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Αναγνώρισε ότι «ο πολιτικός συσχετισμός παραμένει αρνητικός για τον λαό, όμως υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη, το ΚΚΕ, που μπορεί την επόμενη ημέρα και απέναντι στα δύσκολα που έρχονται να συμβάλει στην οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης, της πορείας αντεπίθεσης, ανατροπής».

Μεγαλύτερος ο ρόλος του ΚΚΕ από τα ποσοστά του

Ο Κουτσούμπας υπογράμμισε άλλωστε ότι «ο ρόλος του ΚΚΕ πάντα είναι πολύ μεγαλύτερος από τα εκάστοτε ποσοστά του, συνεπώς η ισχυροποίησή του οδηγεί σε πολλαπλάσια ισχυρούς αγώνες με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις συγκεκριμένες συνθήκες».

Όσον αφορά την αποχή εξέφρασε την πεποίθηση ότι «περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και απαξίωσης απέναντι τόσο στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του, όσο και απέναντι στην ΕΕ και τους θεσμούς της, όπως το ευρωκοινοβούλιο».

Εκφυλισμός

Σημείωσε δε ότι «η προεκλογική αντιπαράθεση με όρους εκφυλισμού και μακριά από τα κρίσιμα προβλήματα και κυρίως τις αιτίες τους, ενίσχυσε  την αποστροφή του λαού».

Η στάση της αποχής, την οποία όπως τόνισε το ΚΚΕ δεν επικροτεί, «έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα αν εκφράζεται με έναν τρόπο που μπορεί να παρερμηνευτεί, να εγκλωβιστεί ή και τελικά να αφομοιωθεί».

Ζητούμενο για τον Κουτσούμπα «από δω και πέρα, είναι αυτή η διαμαρτυρία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή τους μέσα στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, να συναντηθεί συνολικά με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ».

Το ΚΚΕ θα καταθέσει τη δύναμη του

Το κρίσιμο σύμφωνα με το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είναι η επόμενη ημέρα, ο οποίος υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα «καταθέσει τη δύναμη που του έδωσε ο λαός για να δυναμώσει η φωνή του και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο ευρωκοινοβούλιο και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική-λαϊκή πάλη στη χώρα μας».

«Από αύριο θα είναι εδώ οι δεσμεύσεις της ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, οι δύο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, στους οποίους η χώρα μας βρίσκεται πολύ βαθιά μπλεγμένη» σημείωσε ο Κουτσούμπας.

«Πολεμική οικονομία»

Και πρόσθεσε ότι σε αυτά «θα έρθουν να προστεθούν επίσης νέα βάρη από την αύξηση των πολεμικών δαπανών, που θα φορτωθούν στους λαούς της Ευρώπης, γιατί ο σχεδιασμός τους είναι, λόγω της διαφαινόμενης ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, να μετατραπεί αυτή σε «πολεμική οικονομία»».

Όπως διαμήνυσε ο Κουτσούμπας το ΚΚΕ θα είναι εδώ:

«- Για την συνέχιση της ανασύνταξης του εργατικού – λαϊκού κινήματος που έχει ξεκινήσει, για την αλλαγή συνολικά των συσχετισμών.

– Για να δίνει μάχες αποκάλυψης και παρεμπόδισης αντιλαϊκών κατευθύνσεων και οδηγιών και μέσα στο ευρωκοινοβούλιο και στην ελληνική βουλή.

– Για να δυναμώσει κυρίως ο συντονισμός των αγώνων με την εργατική τάξη, τους αγρότες, τη διανόηση, τη νεολαία, τις γυναίκες σε όλες τις χώρες της ΕΕ, που οι λαοί  συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην ΕΕ των πολέμων, των μονοπωλίων, των λόμπι της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης».

Η ΕΕ δεν είναι παντοδύναμη

Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η «ΕΕ δεν είναι τόσο παντοδύναμη όσο φαίνεται» και «οι λαοί οφείλουν και πρέπει να επαγρυπνούν, να πιστέψουν οι ίδιοι στην δύναμή τους».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024