Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μια «καυτή» πεντάδα τρελαίνει την Ευρωλίγκα (vids)

Μια «καυτή» πεντάδα τρελαίνει την Ευρωλίγκα (vids)

Η φετινή σεζόν ολοκληρώνεται σιγά σιγά και πλέον μπαίνουμε σε mood καλοκαιριού και στο κλίμα των μεταγραφών που φυσικά αποτελεί το αγαπημένο θερινό σπορ που θα επηρεάσει και την EuroLeague.

Η σεζόν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ολοκληρώνεται σιγά σιγά και το καλοκαίρι θα φέρει μαζί του, φυσικά και επόμενα την αγαπημένη σε όλους μεταγραφολογία, από την οποία κανείς δεν μπορεί, αλλά και δεν θέλει να ξεφύγει.

Στην EuroLeague δε αναμένεται big bang με αρκετούς παίκτες να αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Όμως εμείς θα επικεντρωθούμε σε πέντε ονόματα, τα οποία αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον και να ταράξουν τα νερά του ευρωπαϊκού μπάσκετ με την επιλογή που θα κάνουν να αναμένεται να αλλάξει τον… χάρτη.

Λορέντζο Μπράουν

Ο Λορέντζο Μπράουν είναι μια περίπτωση που έχει σηκώσει «θύελλα» γύρω από το όνομά του. Πριν από λίγες μέρες παρουσιαζόταν κλεισμένος από την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία όμως τελικά δεν τον απέκτησε και προχώρησε στην απόκτηση παίκτη από την εγχώρια αγορά της Ισπανίας.

Η αλήθεια για τον Αμερικανό γκαρντ, που έχει ισπανικό διαβατήριο είναι πως έχει πρόθεση να αποχωρήσει από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, λόγω και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί.

Σίγουρα ο Μπράουν θα προσεγγίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, καθώς είναι ένας από τους κορυφαίους γκαρντ της Λίγκας, που εκτός από καλός δημιουργός είναι και πολύ καλός εκτελεστής με τα ονόματα της Φενέρμπαχτσε και αρκετών ακόμα ομάδων να έχουν ακουστεί.

Μάικ Τζέιμς

Ο Μάικ Τζέιμς είναι ο εφετινός MVP της διοργάνωσης και δίκαια αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της free agency. Ο Αμερικανός έχει δεχθεί εδώ και καιρό πρόταση ανανέωσης από την Μονακό για συμβόλαιο τριών ετών αξίας 9 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ήταν έτοιμος να υπογράψει.

Όμως τα τελευταία 24ωρα ο Τζέιμς  φέρεται να θέλει να δει κάτι διαφορετικό στην καριέρα του για να αυξήσει την πιθανότητα να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο για πρώτη φορά στην πολύ πλούσια ευρωπαϊκή του καριέρα, εξετάζοντας της διαθέσιμες επιλογές του.

Δυνητικά θα μπορούσε να απασχολήσει όλες τις ομάδες της EuroLeague, όμως αυτός που έχει ακουστεί περισσότερο είναι ο Ολυμπιακός, κυρίως λόγω της έντονης περυσινής φημολογίας που είχε αναπτυχθεί για τον καλό δίαυλο επικοινωνίας που είχε με την ομάδα του Πειραιά.

Σάσα Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ, μετά την πρώτη του χρονιά στους Κινγκς δεν υπολογίζεται από τον Μάικ Μπράουν και για αυτό τον λόγο το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Μάλιστα και ο ίδιος ο Βεζένκοφ φέρεται να ενημέρωσε τους Κινγκς πως δεν προτίθεται να επιστρέψει την νέα σεζόν και αυτό όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει συναγερμό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς αν ο Σάσα μείνει ελεύθερος είναι δεδομένο πως θα έχει πολλές προτάσεις προκειμένου να επιστρέψει στην EuroLeague.

Αυτοί που ακούγονται έντονα είναι φυσικά οι δύο «αιώνιοι» με τον Ολυμπιακό να έχει ένα προβάδισμα, λόγω και του πρόσφατου παρελθόντος. Είναι μια περίπτωση που και οι δύο κοιτούν πολύ στενά, αλλά όμως αναμένεται να τραβήξει η υπόθεσή του αρκετά πιο πολύ από το συνηθισμένο.

Βασίλιε Μίσιτς

Περίπτωση πανομοιότυπη με αυτήν του Σάσα Βεζένκοφ και ο Βασίλιε Μίσιτς που έχει εγγυημένο συμβόλαιο και για του χρόνου στον μαγικό κόσμο του NBA  με τους Σάρλοτ Χόρνετς. Η παρουσία του και μόνο στην Ελλάδα για τις καθιερωμένες του διακοπές έβαλε «φωτιά» για το μέλλον του, με τον Παναθηναϊκό να φέρεται να τον έχει ψηλά στην λίστα του.

Είναι εξάλλου και ένας από τους αγαπημένους παίκτες του Εργκίν Αταμάν, όμως και σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί υπομονή, η οποία μπορεί και να μην αποφέρει καρπούς, διότι καθόλου σίγουρο δεν είναι πως οι Χόρνετς δεν θέλουν τον Σέρβο γκαρντ και για την επόμενη σεζόν.

Τάιλερ Ντόρσεϊ

Η περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι επίσης ένα σίριαλ που καλά κρατεί από το περασμένο κιόλας καλοκαίρι, όταν υπήρχε φημολογία πως είχε υπογράψει προσύμφωνο με τον Παναθηναϊκό.

Πέρυσι δεν έμεινε ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει φέτος, καθώς ούτε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους «καίγεται» να τον κρατήσει, αλλά κυρίως ούτε και ο Ντόρσεϊ θέλει να μείνει στην Τουρκία.

Ο ίδιος ο παίκτης έχει αναφέρει πως στον Ολυμπιακό έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ του, υπό τις οδηγίες του κόουτς Μπαρτζώκα και εκεί φημολογείται πως θα επιστρέψει κιόλας σε μια κίνηση που θα είναι win win και για τους δύο.

Για τον μεν Ντόρσεϊ γιατί θα επιστρέψει εκεί που νιώθει καλά, αλλά και για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα προσθέσει έναν εξαιρετικό παίκτη στην μηχανή του, που είναι και κάτοχος του ελληνικού διαβατηρίου, πράγμα που είναι κομβικό για τους ερυθρόλευκους.

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024