Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση φέρνοντας στην Ελλάδα τον Μαουρίτσιο Σάρι, προσφέροντάς του ένα συμβόλαιο κοντά στα 4.5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο Ιταλός τεχνικός είχε αμφιβολίες για την μετακόμισή του στην Ελλάδα και δεν το έπαιρνε απόφαση με τίποτα, να αφήσει την Ιταλία για να έρθει στην χώρα μας, ζητώντας συνεχώς κι άλλο χρόνο, μέχρις ότου να πάρει την τελική του απόφαση.

Ο Σάρι λοιπόν απάντησε αρνητικά στον Παναθηναϊκό και πλέον στο πράσινο στρατόπεδο στρέφονται στην ενεργοποίηση του plan b με τον Ντιέγκο Αλόνσο να είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με το τριφύλλι.

Απομένουν λεπτομέρειες για τον Αλόνσο

Την περίπτωσή του την δούλευαν παράλληλα οι πράσινοι με αυτή του Σάρι και αποτελεί προσωπική επιλογή του τεχνικού διευθυντή, Γιάννη Παπαδημητρίου και αναμένεται άμεσα στην Αθήνα, προκειμένου να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο 49χρονος προπονητής πέρασε το καλύτερο διάστημα της καριέρας του σε πάγκους, δουλεύοντας για την Πατσούκα του Μεξικό την 4ετία 2014-18. Το προφίλ του παραπέμπει έντονα σε εκείνο του Ματίας Αλμέιδα.

Εννοείτε όμως ότι καμία… σχέση με τον Σάρι. Από εντελώς διαφορετικό ράφι η επιλογή σε μια συγκυρία βεβαίως που ο Παναθηναϊκός πρέπει να τρέξει μιας και ήδη έχασε πολύ χρόνο ενώ σε μια εβδομάδα ξεκινά προετοιμασία και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου.

Και όσο για το φοβερό της υπόθεσης; Ο Αλόνσο βρέθηκε πέρσι τον Οκτώβρη για πρώτη φορά στην Ευρώπη για λογαριασμό της Σεβίλλης. Ποιον αντικατέστησε στην ομάδα της Ανδαλουσίας; Τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ναι, του Ολυμπιακού. Φυσικά και ο Αλόνσο δεν κατάφερε κάτι στην Ισπανία. Εξ ου και απολύθηκε μετά από μόλις δύο μήνες.