Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Το «τσιπάκι» άλλαξε και λέει… επίθεση

Το «τσιπάκι» άλλαξε και λέει… επίθεση

Ο Ολυμπιακός σκοράρει ασταμάτητα στους δύο πρώτους τελικούς κι έχει κάνει το 2-0 μέσα απ' την επίθεση

Ο Ολυμπιακός προηγείται 2-0 του Παναθηναϊκού στην σειρά των τελικών της Basket League και απέχει μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το τρίτο «ραντεβού» των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για το βράδυ της Δευτέρας και στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι να κάνουν το 3-0 κατακτώντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα.

Με το σκορ διαμορφωμένο στο 2-0 μετά τους δύο πρώτους τελικούς, είναι προφανές πως οι πειραιώτες είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου αλλά το σίγουρο είναι πως δεν έχει κριθεί τίποτα.

Το είπαν άλλωστε στις δηλώσεις τους μετά τον δεύτερο τελικό τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας όσο και ο Κώστας Παπανικολάου, δείχνοντας έτσι και τη νοοτροπία με την οποία θα πάει στο ΟΑΚΑ η ομάδα του λιμανιού.

Αυτό που έχει πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το νέο «πρόσωπο» που έδειξε ο Ολυμπιακός στους δύο τελικούς απέναντι στο «τριφύλλι» καθώς το κυρίαρχο στοιχείο που έβγαλαν οι πειραιώτες στο παρκέ είχε να κάνει με την επίθεση κι όχι με την άμυνα.

Ο Ολυμπιακός νίκησε και στα δύο παιχνίδια τον Παναθηναϊκό «μέσα» από την επίθεσή του κι όχι με την άμυνα, αποδεικνύοντας ότι μπορεί (και μάλιστα με το παραπάνω) να πάρει και τους αγώνες που το σκορ θα πάει ψηλά.

Οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξαν το «τσιπάκι» χτυπώντας στην επίθεση τον Παναθηναϊκό την ώρα που οι «πράσινοι» έδειξαν αδυναμία να περιορίσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού που «φόρτωσαν» το πράσινο καλάθι.

Και δεν ήταν ένας ούτε δύο, καθώς ο Μπαρτζώκας είδε τον Γουόκαπ, τον Γκος (κομβικός και στους δύο αγώνες), τον Μιλουτίνοφ (επίσης σημαντικός και στους δύο τελικούς), τον Κάνααν, τον Πίτερς, τον ΜακΚίσικ και τον Πετρούσεφ να δίνουν πολλές λύσεις στο σκοράρισμα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν θέλει ν’ αλλάξει κάτι στο παιχνίδι της ομάδας του, βλέποντας ότι οι παίκτες του έχουν την πνευματική συγκέντρωση που χρειάζονται τέτοια μεγάλα παιχνίδια.

Το ζητούμενο λοιπόν για τους πειραιώτες είναι να «χτυπήσουν» τον Παναθηναϊκό με τον ίδιο τρόπο και δύο παίκτες που αναμένεται να έχουν ξανά κομβικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας του λιμανιού είναι ο Γκος και ο Μιλουτίνοβ.

Αν ο Αμερικανός και ο Σέρβος έχουν στατιστικά ανάλογα με εκείνα των δύο πρώτων τελικών, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το βράδυ της Δευτέρας.

Αυτό που θέλει σίγουρα να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός είναι το καλό «φεγγάρι» στο οποίο βρίσκονται οι παίκτες του στο σκοράρισμα, καθώς η άμυνα των «πράσινων» δεν μπόρεσε να περιορίσει την επίθεση της ομάδας του Πειραιά, στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς των τελικών.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024