Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Η νέα «σφαγή» στη Νουσεϊράτ δεν θα επηρεάσει τη συμφωνία για τους ομήρους, λέει ο Ισλαμικός Τζιχάντ

Γάζα: Η νέα «σφαγή» στη Νουσεϊράτ δεν θα επηρεάσει τη συμφωνία για τους ομήρους, λέει ο Ισλαμικός Τζιχάντ

Ο υπαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, που είναι σύμμαχος της Χαμάς, δήλωσε ότι οι όροι για τη συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων και ομήρων παραμένουν ίδιοι μετά και τη νέα σφαγή στη Νουσεϊράτ.

Η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσεϊράτ στη Γάζα (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Ramadan Abed) δεν θα επηρεάσει την υφιστάμενη συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων και ομήρων, δήλωσε ο Μοχάμαντ αλ-Χίντι, υπαρχηγός της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, που είναι σύμμαχος της Χαμάς.

Ο Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την «αιματηρή σφαγή»

Ο Αλ-Χίντι ανέφερε ότι οι όροι για τη συμφωνία παραμένουν οι ίδιοι, σε σχόλιά του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Aqsa που συνδέεται με τη Χαμάς.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, ζήτησε από την πλευρά του την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την «αιματηρή σφαγή που διέπραξαν οι ισραηλινές δυνάμεις» στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσεϊράτ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Την ίδια ώρα, ο Αμπού Ουμπέιντα, ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ, είπε ότι όμηροι σκοτώθηκαν κατά την ισραηλινή επιχείρηση απελευθέρωσής τους στον καταυλισμό και σε παρακείμενες περιοχές.

Διάψευση

Ωστόσο, οι IDF απέρριψαν τον ισχυρισμό του. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διέψευσε τον Ομπέιντα, τονίζοντας στο CNN ότι «πρόκειται για ένα κατάφωρο ψέμα».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε ότι η «αντίσταση θα συνεχιστεί» μετά την έφοδο του ισραηλινού στρατού στη Νουσεϊράτ, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 210 άνθρωποι, σύμφωνα με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024