Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία – ευρωεκλογές: Δεύτερο το κόμμα του ακροδεξιού Βίλτερς – Πρωτιά για τους πράσινους

Ολλανδία – ευρωεκλογές: Δεύτερο το κόμμα του ακροδεξιού Βίλτερς – Πρωτιά για τους πράσινους

Η Ολλανδία έχει δικαίωμα να εκλέξει 31 ευρωβουλευτές.

Δεύτερο φαίνεται να τερματίζει στην Ολλανδία το κόμμα του ακροδεξιού λαϊκιστή, Γκέερτ Βίλτερς που, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, αποσπά το 17,7% των ψήφων και βρίσκεται πίσω από τη συμμαχία Πρασίνων – Εργατικών οι οποίοι αναδείχθηκαν σε πρώτη δύναμη στις Ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, το πρώτο κόμμα αποσπά 21,6%, ενώ -πλην των προαναφερθέντων 2 σχηματισμών- το μοναδικό άλλο κόμμα που λαμβάνει διψήφιο ποσοστό είναι το τρίτο, οι φιλελεύθεροι με 11,6%.

Κερδισμένοι

Η Ολλανδία έχει δικαίωμα να εκλέξει 31 ευρωβουλευτές. Συνεπώς, οι Πράσινοι θα έχουν 8 εκπροσώπους στο ευρωκοινοβούλιο, το ακροδεξιό δεύτερο κόμμα θα έχει 7, οι φιλελεύθεροι 4 και το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (με ποσοστό πέριξ του 9,7%) θα λάβει 3 έδρες. Ακολουθεί το D66 με 1 ευρωβουλευτή, όπως επίσης το volt, το PvdD, το NSC και το SGP.

Έτσι, κερδισμένοι μπορεί να θεωρηθεί τόσο το κόμμα των Πρασίνων, όσο και το κόμμα του Γκέερτ Βίλτερς που, παρά τις «χαμηλές πτήσεις» στις ευρωεκλογές, κατάφερε να αποσπάσει 7 έδρες, όταν στις εκλογές του 2019 δεν είχε καταφέρει να εκλέξει ούτε έναν ευρωβουλευτή. Κερδισμένο, επίσης, πρέπει να θεωρείται το D66 που είδε τις έδρες του να αυξάνονται κατά 2.

Χαμένοι

Χαμένη πρέπει να θεωρείται η δεξιά πολυκατοικία, καθώς οι μεν φιλελεύθεροι δείχνουν να χάνουν 1 έδρα, οι δε Χριστιανοδημοκράτες θα στείλουν 2 λιγότερους εκπροσώπους τους στις Βρυξέλλες σε σχέση με το 2019. Την ίδια ώρα, τα κόμματα CU και FvD δεν θα έχουν εκπροσώπηση στο ευρωκοινοβούλιο, αφού έχασαν τη μια έδρα που κατείχαν έκαστο.

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024