Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σαουδική Αραβία: Πάνω από 300.000 μη εγγεγραμμένοι προσκυνητές υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη Μέκκα

Σαουδική Αραβία: Πάνω από 300.000 μη εγγεγραμμένοι προσκυνητές υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη Μέκκα

Το ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα είναι ένας από τους πέντε στύλους (ή πυλώνες) του Ισλάμ και κάθε μουσουλμάνος πρέπει να συμμετάσχει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας στη Μέκκα απομάκρυναν περισσότερους από 300.000 μη εγγεγραμμένους προσκυνητές (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Mohammed Salem), μια εβδομάδα πριν την έναρξη του ετήσιου προσκυνήματος στην ιερή για τους μουσουλμάνους πόλη της Σαουδικής Αραβίας.

Η διαχείριση του πλήθους σ’ αυτήν την τεράστια θρησκευτική συγκέντρωση έχει αποδειχθεί στο παρελθόν εξαιρετικά δύσκολη. Το 2015 χιλιάδες προσκυνητές ποδοπατήθηκαν, με αποτέλεσμα περίπου 2.300 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Από το περασμένο Σάββατο, περισσότεροι από 1,3 εκατ. προσκυνητές ταξίδεψαν στη Σαουδική Αραβία

Στους μη εγγεγραμμένους προσκυνητές που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη Μέκκα περιλαμβάνονται 153.998 αλλοδαποί με τουριστική βίζα και 171.587 Σαουδάραβες που επίσης δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια για να παραστούν στο χατζ (σ.σ. όπως ονομάζεται το ετήσιο προσκύνημα).

Το χατζ, που φέτος αρχίζει στις 14 Ιουνίου, είναι ένας από τους πέντε στύλους (ή πυλώνες) του Ισλάμ και κάθε μουσουλμάνος πρέπει να συμμετάσχει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, εφόσον μπορεί ν’ αντεπεξέλθει οικονομικά.

Από το περασμένο Σάββατο, περισσότεροι από 1,3 εκατ. προσκυνητές ταξίδεψαν στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τις αρχές του βασιλείου.

Οι ιερότεροι τόποι

Στη Σαουδική Αραβία βρίσκονται οι ιερότεροι τόποι του Ισλάμ, η Μέκκα και η Μεδίνα. Το βασίλειο έχει έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από το χατζ και τα μικρότερα προσκυνήματα (γνωστά ως ούμρα) που γίνονται σε άλλες εποχές του χρόνου.

Τα προσκυνήματα προσδίδουν επίσης κύρος στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος φέρει τον τιμητικό τίτλο του «Θεματοφύλακα των δύο Ιερών Τζαμιών», της Μέκκας και της Μεδίνας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στη Stoiximan Super League

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική χρονιά της Stoiximan Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024