Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Θρήνος για τον θάνατο του Μόσλεϊ - BBC, Daily Mail και συνάδελφοί του τον αποχαιρετούν

Βρετανία: Θρήνος για τον θάνατο του Μόσλεϊ – BBC, Daily Mail και συνάδελφοί του τον αποχαιρετούν

Συντετριμμένοι στη Γηραιά Αλβιώνα με τον χαμό του παρουσιαστή του BBC

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Βρετανία από τον άδικο χαμό του Μάικλ Μόσλεϊ. Ο παρουσιαστής του BBC, που αγνοούνταν εδώ και πέντε ημέρες στη Σύμη, εντοπίστηκε τελικά νεκρός το πρωί της Κυριακής (9/6) σε βραχώδη περιοχή και σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τη θάλασσα, στην παραλία Αγίας Μαρίνας.

Διασημότητες, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί από τη Γηραιά Αλβιώνα συντετριμμένοι εκφράζουν τη θλίψη τους για την είδηση του θανάτου του Μόσλεϊ και τον αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο. Μεταξύ αυτών και τα βρετανικά Μέσα.

«Θα λείψει πάρα πολύ σε πολλούς ανθρώπους»

«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι για την είδηση του Δρ. Μάικλ Μόσλεϊ και οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια και τους φίλους του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε η Σάρλοτ Μουρ, επικεφαλής περιεχομένου του BBC.

Ο εκλιπών συνεργάστηκε στενά με το BBC Radio 4 και το BBC Studios Science Unit για πολλά χρόνια σε πρωτοποριακά προγράμματα επιστήμης και υγείας, από τα Medical Mavericks, Eat Fast Live Longer, Inside Michael Mosley και The Young Ones, μέχρι το Trust me I’m a Doctor.

Έκανε επίσης τακτικές εμφανίσεις στο Morning Live και στο The One Show, και φυσικά παρουσίασε το δικό του εξαιρετικά δημοφιλές και επιτυχημένο podcast, Just One Thing του BBC Radio 4 και του BBC Sounds.

«Ήταν ένας λαμπρός επιστήμονας και παρουσιαστής και δημιουργός προγραμμάτων, ικανός να κάνει τα πιο πολύπλοκα θέματα απλά, αλλά ήταν επίσης παθιασμένος με το να προσελκύει και να διασκεδάζει το κοινό, εμπνέοντάς μας όλους να ζήσουμε μια πιο υγιή και γεμάτη ζωή. Το διασκεδαστικό και προσιτό στυλ του άρεσε στα ακροατήρια σε όλο τον κόσμο και θα λείψει πάρα πολύ σε πολλούς ανθρώπους και όχι μόνο σε εκείνους που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του στο BBC», συμπλήρωσε η Σάρλοτ Μουρ.

«Ήταν μέλος της οικογένειάς μας»

Ο Τεντ Βέριτι, εκδότης της Mail Newspapers, δήλωσε: «Όλοι στη Daily Mail είναι απολύτως συντετριμμένοι στο άκουσμα του θανάτου του Δρ. Μάικλ Μόσλεϊ. Ο Μάικλ δεν ήταν απλώς ένας μοναδικός και ανεπανάληπτος αρθρογράφος. Ήταν μέλος της οικογένειας της Mail.

Από τότε που έγραψε για πρώτη φορά για εμάς το 2011, έχουμε δημοσιεύσει εκατοντάδες εβδομαδιαίες στήλες του και έχουμε δημοσιεύσει σε συνέχειες πολλά από τα best-seller βιβλία του – από τις πρωτοποριακές γρήγορες δίαιτες μέχρι άλλα για την υγεία του εντέρου και τον ύπνο.

«Ήταν συμπαθής, πραγματικά αστείος, ενθουσιώδης. Είχε αυτόν τον έμφυτο ενθουσιασμό για τη ζωή και ήταν πάντα πολύ γενναιόδωρος με το χρόνο του»

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όλα αυτά τα χρόνια οι γνώσεις του Μάικλ -ειδικά η αποκάλυψή του ότι ΜΠΟΡΕΙΤΕ να αντιστρέψετε τον διαβήτη τύπου δύο- θα έχουν παρατείνει, και ακόμη και σώσει, τις ζωές αμέτρητων αναγνωστών. Αυτοπροσώπως, είτε προειδοποιούσε για τους κινδύνους του αποβουτυρωμένου γάλακτος είτε ενθουσιαζόταν με το τελευταίο του τρελό πείραμα στο ίδιο του το σώμα, ο Μάικλ ήταν εξίσου συναρπαστικός όπως ήταν στον Τύπο και στην τηλεόραση».

Και πρόσθεσε: «Αυτό που έλαμπε ήταν η ακατάσχετη περιέργειά του – ήταν πάντα πεινασμένος να μάθει για την τελευταία λέξη της επιστήμης και της ιατρικής και στη συνέχεια να την εξηγήσει στους αναγνώστες με τρόπο που να είναι ελκυστικός και κατανοητός στο ευρύ κοινό.

Ο Μάικλ ήταν επίσης εξαιρετικά ευγενικός, χωρίς να διστάσει να είναι από τους πρώτους που προσέφερε το σπίτι του ως καταφύγιο σε μια ουκρανική οικογένεια. Και πάντα μιλούσε με τεράστια αγάπη και ζεστασιά για τη σύζυγό του Κλερ, συν-συγγραφέα του σε πολλά έργα, και τα τέσσερα παιδιά του Αλεξάντερ, Τζακ, Ντάνιελ και Κάθριν. Οι καρδιές μας τους συμπονούν όλους».

«Είχε αυτόν τον έμφυτο ενθουσιασμό για τη ζωή»

H Μίμι Σπένσερ, η οποία συνέγραψε με τον Μόσλεϊ το βιβλίο The Fast Diet δήλωσε ότι θα της «λείψει τρομερά».

«Ήταν συμπαθής, πραγματικά αστείος, ενθουσιώδης. Είχε αυτόν τον έμφυτο ενθουσιασμό για τη ζωή και ήταν πάντα πολύ γενναιόδωρος με το χρόνο του», δήλωσε μιλώντας στο BBC Radio 4.

Η Δρ. Σαλέιχα Αχσάν, συμπαρουσιάστρια του Μόσλεϊ στο Trust Me, I’m A Doctor, τον περιέγραψε ως «εθνικό θησαυρό» που την έκανε να αισθανθεί άνετα κατά την πρώτη της οντισιόν για τη σειρά του BBC.

Μιλώντας στο BBC News, τόνισε ότι ο παρουσιαστής «είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που έχω δει ποτέ. Μπορώ τώρα να εκτιμήσω ότι αυτό είναι μοναδικό, δεν είναι όλοι σε θέση να κάνουν άλλους ανθρώπους να αισθάνονται τόσο άνετα με τα φώτα και τις κάμερες μπροστά τους».

Εξήρε επίσης το «πάθος του να εξηγεί την επιστήμη σε ένα ευρύτερο κοινό. Να την κάνει προσιτή σε όλους, όχι μόνο σε ένα εξειδικευμένο επιστημονικό κοινό».

Με τη σειρά της, η ακαδημαϊκός και ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός Άλις Ρόμπερτς μοιράστηκε τρεις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον Μόσλεϊ, με τον οποίο συνεργάστηκε για πρώτη φορά στην τηλεοπτική σειρά Human Journey το 2009.

Η ίδια δήλωσε ότι η «ευθραυστότητα της ζωής είναι τόσο σοκαριστική» καθώς θυμήθηκε τη συνεργασία της μαζί του και ότι τον είδε στο Hay Festival πριν από δύο εβδομάδες, προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια που πενθεί».

«Γλυκός, ευγενής και καλός άνθρωπος»

Φόρο τιμής στον 67χρονο παρουσιαστή του BBC απέτισε και ο διάσημος βρετανός σεφ, Τζέιμι Όλιβερ. Σε ανάρτησή του στα social media έγραψε:

«Αναπαύσου εν ειρήνη Μάικλ Μόσλεϊ… Απόλυτα συνταρακτικά νέα τα σημερινά για τη θλιβερή απώλεια του επίσης παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ.

Τι υπέροχα γλυκός, ευγενής και καλός άνθρωπος υπήρξε. Έκανε τόσο καλό στη δημόσια υγεία με τις εκπομπές του και την έρευνά του.

Ήταν φιλοπερίεργος ερευνητής, παραγωγός και παρουσιαστής και συχνά άλλαζε τη ατζέντα γύρω από πολλά θέματα δημόσιας υγείας προς το καλύτερο. Θα μας λείψει πολύ.

Η σκέψη και η αγάπη μου στην Κλερ και την οικογένειά του».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024