Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονία του 40χρονου από το Πακιστάν στον Διόνυσο την περασμένη Τετάρτη (5/6).

Σύμφωνα με την αστυνομία δράστης είναι ο 26χρονος συγκάτοικος και ομοεθνής του θύματος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη την ώρα που ετοιμαζόταν να διαφύγει στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας ενώπιον των αστυνομικών παραδέχθηκε την πράξη του και ανέφερε πως έφθασε στο έγκλημα λόγω της καταπίεσης που υφίστατο από τον 40χρονο.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης ισχυρίστηκε πως σκότωσε τον συγκάτοικό του με μία μαχαιριά στο στήθος επειδή τον καταπίεζε, δεν τον άφηνε να καπνίζει μέσα στο σπίτι και του ζητούσε να κάνει όλες τις δουλειές.

Το θύμα είχε οικογένεια στο Πακιστάν με τρία παιδιά και τους επισκεπτόταν μια φορά τον χρόνο

Έτσι, όπως είπε, δεν άντεξε άλλο την καταπίεση και κατά τη διάρκεια ενός καβγά άρπαξε ένα μαχαίρι και του αφαίρεσε τη ζωή.

Οι Αρχές πάντως εκτιμούν ότι ο πραγματικός λόγος πίσω από τη δολοφονία του 40χρονου ήταν οι προσωπικές και οικογενειακές διαφορές, τις οποίες φέρεται να είχαν οι δύο άνδρες από τότε που βρίσκονταν στην πατρίδα τους.

Πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 40χρονου

Τον άτυχο άνδρα είχε βρει νεκρό στο κρεβάτι του ο εργοδότης του που αναζήτησε το απόγευμα της Τετάρτης επειδή δεν είχε πάει στη δουλειά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τους γείτονες το θύμα εθεάθη για τελευταία φορά την Τρίτη 4 Ιουνίου.

Όπως δήλωσε γείτονας του θύματος, έμενε στην περιοχή περίπου 15 χρόνια.

«Ήταν ήσυχος άνθρωπος. Απ’ όσο ξέρω είχε οικογένεια στο Πακιστάν με τρία παιδιά και τους επισκεπτόταν μια φορά τον χρόνο. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα».

Το τελευταίο διάστημα φιλοξενούσε τον 26χρονο ομοεθνή του και τελικά τον δολοφόνησε.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. που αναφέρει τα εξής:

«Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία αλλοδαπού που εντοπίστηκε απογευματινές ώρες της 5-6-2024 εντός της οικίας του στη Ροδόπολη Διονύσου.

Για την υπόθεση εντοπίστηκε βραδινές ώρες της 8-6-2024 στο σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Θεσσαλονίκης και συνελήφθη ο 26χρονος αλλοδαπός, σύνοικος και συγγενής του θύματος, δυνάμει εντάλματος, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο, από ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας, αποτρέποντας τη διαφυγή του στο εξωτερικό.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική νεκροψία-νεκροτομή, ο θάνατος του θύματος επήλθε συνεπεία εξωτερικού τραύματος στο θώρακα από νύσσον και τέμνον όργανο και κακώσεων στο θώρακα και στην κοιλιά.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά εγκληματολογικά ευρήματα και προανακριτικά στοιχεία, πιστοποιήθηκε η παρουσία του δράστη στον τόπο τέλεσης του εγκλήματος και η διαφυγή του από αυτόν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».