Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για καύσωνα με 42αρια - Οι προβλέψεις του Κολυδά

Έρχεται έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για καύσωνα με 42αρια – Οι προβλέψεις του Κολυδά

Σε ανάρτηση του ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει πως το επίπεδο προειδοποίησης θα φτάσει το πορτοκαλί, λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν

Σε ανάρτηση του, ο Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει ότι θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού το μεσημέρι. Είπε επίσης πως «θα κινηθούμε έως πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης, λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, με βάση τον χρωματικό κώδικα».

Ακόμη, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προσθέσεις πως «το έκτακτο θα ισχύσει από την Τρίτη, αλλά μόνο την Τετάρτη και την Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν ως προς τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές τους, ενώ από την Παρασκευή θα ξεκινήσει πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή το Σαββατοκύριακο, με ενισχυμένους βορείους ανέμους και πιθανόν από φαινόμενα.

Στο μετεώγραμμα της Αθήνας παρατηρούμε την βραχεία διατήρηση της ζέστης την Τετάρτη και Πέμπτη και την σημαντική πτώση του υδραργύρου το Σαββατοκύριακο. Αργότερα -πλέον ως τάση- υπάρχει μικρή και ομαλή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία δεν αξιολογείται ως σημαντική».

Δείτε την ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ

Τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Τις μεσημβρινές ώρες στις βόρειες παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 και τοπικά 41, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 39 και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπειται την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια θαλάσσια έως 6 μποφόρ, ενώ στα βορειοανατολικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 και τοπικά τους 42, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 39 με 40, και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 και πιθανώς τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και στην κεντρική και νότια χώρα τοπικά θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024