Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ερυθρός Σταυρός: Δράση υποστήριξης πολιτών στην Πλατεία Συντάγματος ενόψει καύσωνα

Ερυθρός Σταυρός: Δράση υποστήριξης πολιτών στην Πλατεία Συντάγματος ενόψει καύσωνα

Ο Ερυθρός Σταυρός πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη δράση και την Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας προσφέρθηκαν 6.000 εμφιαλωμένα παγωμένα νερά στους πολίτες

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), ενόψει των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες και στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών του για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, θα πραγματοποιήσει εκτάκτως, την Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρες 09:30 – 12:30, στην Πλατεία Συντάγματος (πλησίον Στάσης Μετρό), δράση για την πρόληψη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για τον περιορισμό των επιπτώσεων του καύσωνα στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς και στους τετράποδους φίλους μας.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια του Ε.Ε.Σ., στελεχωμένα από νοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντές όλων των Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρείτες-Διασώστες & Νεότητας), θα πραγματοποιήσουν μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα ασφάλειας και πρόληψης από τις ακραίες θερμοκρασίες και των δυνητικών κινδύνων που απορρέουν από αυτές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ομάδες υψηλού κινδύνου (παιδιά, ηλικιωμένοι, άστεγοι, πρόσφυγες/μετανάστες κ.α.).

Μοίρασαν 6.000 εμφιαλωμένα παγωμένα νερά

Παράλληλα, θα στηθεί Σταθμός Ενυδάτωσης του Ε.Ε.Σ., όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη, δωρεάν διανομή εμφιαλωμένων νερών στους πολίτες στο κέντρο της Αθήνας. Αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε και σήμερα (10/6) από τον Ε.Ε.Σ. στην Πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια της οποίας προσφέρθηκαν 6.000 εμφιαλωμένα παγωμένα νερά στους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ε.Ε.Σ. έχει αναλάβει και ξεκινά να υλοποιεί το Απλοποιημένο Πρωτόκολλο «Έγκαιρης Δράσης – Ελλάδα Ακραία Υψηλές θερμοκρασίες», σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) αλλά και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024