Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Έρχεται «κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης - Πότε αναμένεται η κορύφωση του κύματος καύσωνα

Καιρός: Έρχεται «κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης – Πότε αναμένεται η κορύφωση του κύματος καύσωνα

Οι 8 περιοχές που «έβρασαν» την Κυριακή και η αναλυτική πρόγνωση για την τρέχουσα εβδομάδα - Δείτε live την πορεία της θέρμης «εισβολής»

«Προθέρμανση» για τον καύσωνα που θα εισβάλει από Δευτέρα (10/9) έκανε η χώρα την Κυριακή, με την υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε να ξεπερνά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο υδράργυρος έφτασε τους 38.1°C στην Κόρινθο την Κυριακή 09/06/2024. Η εν λόγω υψηλότερη θερμοκρασία για την Κυριακή καταγράφηκε στην Ξυλοκέριζα Κορίνθου.

Αποπνικτική ατμόσφαιρα από Τρίτη με «υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη»

Ακολούθησαν το Μανδράκι Σερρών, τα Πλατανούλια Λάρισας, τα Τρίκαλα και η Στυλίδα Φθιώτιδας με 37.6, 37.3, 37.3 και 37.0 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα. Ενώ του 36°C ξεπέρασαν οι περιοχές Πετροκεφάλι Μοιρών, Καισαρειά Κοζάνης και Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας με 26.9, 36.8 και 36.7 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η λίστα των οκτώ περιοχών με τη κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα, σύμφωνα με το δίκτυο σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες, που επίσης παρουσιάζονται στην ακόλουθη εικόνα, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30°C σε 366 από τους 506 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~72%) και τους 35°C σε 73 σταθμούς (ποσοστό ~14%).

Χάρτης με τις 8 περιοχές που «έβρασαν» την Κυριακή:

Με καύσωνα μπαίνει η νέα εβδομάδα

Τη νέα βδομάδα η χώρα θα επηρεαστεί από ένα ισχυρό κύμα καύσωνα, με τις θερμοκρασίες το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή να φτάνουν ή και να ξεπερνούν τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου, τιμές έως και 14 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Στα ορεινά, το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις αναμένεται να είναι πρόσκαιρα πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές.

Σε άνοδο η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, θα φτάσει το θερμόμετρο τους 36 βαθμούς στα δυτικά, 37 στα βόρεια, 38 στα ανατολικά ηπειρωτικά και έως 35 στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς, θα στραφούν σε δυτικούς μέχρι 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες μέχρι 5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Δείτε live την πορεία της θέρμης «εισβολής»:

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με αρκετό ήλιο και λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 – 37 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 2 – 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και από το μεσημέρι προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους στα γύρω ορεινά πιο πυκνές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 – 35 βαθμούς, με νότιους ανέμους 3 – 4, πρόσκαιρα το απόγευμα 5 μποφόρ.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αίθριος και ζεστός. Από την Τρίτη και στη συνέχεια προβλέπεται συνδυασμός ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών και αφρικανικής σκόνης, με την ατμόσφαιρα να γίνεται καθημερινά και πιο αποπνικτική.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί έως 37 – 38 βαθμούς, με περισσότερη ζέστη στα ανατολικά ηπειρωτικά που θα φτάσει τους 40, τοπικά και 41. Νοτιάδες στα πελάγη 2 – 4 και στα νότια δυτικοί έως και 5 μποφόρ.

Την Τετάρτη ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με ένα κοκτέιλ ζέστης και αφρικανικής σκόνης και δυτικούς ανέμους 3 – 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και ως προς τις ελάχιστες νωρίς το πρωί και ως προς τις μέγιστες. Θα κυμανθεί κοντά στους 38 – 39 βαθμούς και θα φτάσει έως 40 – 41 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

Εύβοια, ανατολική Στερεά, ανατολική και νότια Πελοπόννησος θα επηρεαστούν περισσότερο από τον καύσωνα και τις επόμενες ημέρες καθώς η κορύφωση της έντονης ζέστης αναμένεται το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή.

Η πρόγνωση της επόμενης εβδομάδας από την ΕΜΥ

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 10-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως στα βόρεια.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στο Αιγαίο βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 38 και τοπικά πιθανώς τους 39 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί και στα ανατολικά νότιοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και πιθανώς τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί και στα ανατολικά νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και πιθανώς τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 και πιθανώς τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 11-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Τις μεσημβρινές ώρες στις βόρειες παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 και τοπικά 41, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 39 και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 12-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια θαλάσσια έως 6 μποφόρ, ενώ στα βορειοανατολικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 και τοπικά τους 42, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 39 με 40, και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 και πιθανώς τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και στην κεντρική και νότια χώρα τοπικά θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 13-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις αρχικά στο Ιόνιο και το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά νότιοι πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 14-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιονιο βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια, στα νότια όμως θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Sports in

«Ένα όνειρο τρελό που έγινε πραγματικότητα» – Το επικό βίντεο του Ολυμπιακού

Ήταν 29 Μάη όταν ο Ολυμπιακός έγραφε ιστορία. Και έναν μήνα μετά, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανέβασε το βίντεο που όλοι περίμεναν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024