Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Moderna: Ένα βήμα πιο κοντά το συνδυαστικό εμβόλιο για κορονοϊό και γρίπη

Moderna: Ένα βήμα πιο κοντά το συνδυαστικό εμβόλιο για κορονοϊό και γρίπη

Το πειραματικό εμβόλιο mRNA αποδείχθηκε ανώτερο από τα ξεχωριστά εμβόλια για γρίπη και Covid-19.

Το συνδυαστικό εμβόλιο mRNA που ανέπτυξε η αμερικανική Moderna για την πρόληψη της Covid-19 και της εποχικής γρίπης πέρασε ένα κρίσιμο στάδιο των κλινικών μελετών.

Το εμβόλιο προσέφερε ανώτερη ανοσιακή απόκριση σε εθελοντές 50 ετών και άνω όταν συγκρίθηκε με ξεχωριστά εγκεκριμένα εμβόλια κατά των δύο ιών, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Οι εθελοντές της μελέτης που έλαβαν το συνδυαστικό εμβόλιο παρουσίασαν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων συγκριτικά με τους εθελοντές που έλαβαν εγκεκριμένα εμβόλια για τη γρίπη και το υφιστάμενο εμβόλιο της Moderna για τον πανδημικό κορονοϊό.

Το πειραματικό εμβόλιο με την ονομασία mRNA-1083 δοκιμάστηκε για την πρόληψη της λοίμωξης από δύο στελέχη γρίπης τύπου Α και ένα τύπου Β και συγκρίθηκε με τα αντιγριπικά εμβόλια της GSK και της Sanofi, ανέφερε η Moderna.

Πρόκειται για τα τρία στελέχη γρίπης που συνέστησε τον Μάρτιο η αμερικανική Υπηρεσία και Φαρμάκων για τη σύσταση των αντιγριπικών εμβολίων του φετινού φθινοπώρου, με τις ονομασίες H1N1, H3N2 και B/Victoria.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο πρόεδρος της Moderna Στίβεν Χοτζ δήλωσε πως η εταιρεία ελπίζει να λανσάρει το συνδυαστικό εμβόλιο το 2025. «Αν όχι το 2025, τότε το 2026» είπε.

Το νέο εμβόλιο θα μπορούσε να βοηθήσει την Moderna να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων από το εμβόλιο Covid-19 καθώς η ζήτηση μειώνεται.

Εφόσον εγκριθεί, το συνδυαστικό εμβόλιο θα ήταν το τρίτο εμπορικό προϊόν της Moderna, μετά το εμβόλια για την Covid-19 και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV).

Στο μεταξύ η εταιρεία δοκιμάζει και εμβόλια mRNA για διάφορες μορφές καρκίνου.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, η κλινική μελέτη έδειξε πως το νέο εμβόλιο για γρίπη και κορονοϊό είναι ασφαλές και καλά ανεκτό, με συνηθέστερες παρενέργειες τον πόνο στο σημείο της ένεσης, την κόπωση, την μυαλγία και τον πονοκέφαλο.

Sports in

Στο μυαλό του Βεζένκοφ…

Για τον Σάσα Βεζένκοφ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αν αποχωρήσει τελικά από το NBA αλλά θα χρειαστεί υπομονή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024