Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
mAiGreece: Ψηφιακός βοηθός ΑΙ θα υποδέχεται τους τουρίστες στην Ελλάδα

mAiGreece: Ψηφιακός βοηθός ΑΙ θα υποδέχεται τους τουρίστες στην Ελλάδα

Η νέα εφαρμογή τρέχει στο υπολογιστικό νέφος της Microsoft και απαντά σε προφορικές και γραπτές ερωτήσεις για μια ποικιλία θεμάτων.

Οι ξένοι τουρίστες που φτάνουν στην Ελλάδα μπορούν από την Δευτέρα να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τις διακοπές τους στο mAiGreece, μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που προέκυψε από συνεργασία των υπουργείων Τουρισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βασίστηκε σε τεχνολογίες της Microsoft.

Το «mAiGreece», σχεδιασμένο να απαντά ερωτήσεις σε 31 γλώσσες (τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, καθώς και αλβανικά, κινέζικα, ιαπωνικά, τουρκικά, εβραϊκά, αραβικά και kορεάτικα), προσφέρει πληροφορίες για αξιοθέατα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παραλίες με γαλάζια σημαία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, αστυνομικά τμήματα, πρεσβείες και προξενεία ξένων χωρών, καθώς και το περιεχόμενο του visitgreece.gr.

Επιπλέον, προσφέρει λειτουργία έκτακτης ανάγκης μέσω πλήκτρου 112, το οποίο θα στέλνει μήνυμα (SMS) στο κέντρο επιχειρήσεων του yπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη γεωγραφική θέση του αποστολέα.

H υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου στην παρουσίαση της εφαρμογής (Eurokinissi)

Με τη χρήση τεχνολογίας γεωεντοπισμού, ο ψηφιακός βοηθός παρέχει επίσης πληροφορίες με βάση την περιοχή στην οποία βρίσκεται ο χρήστης.

Για την υλοποίηση του έργου αξιοποιήθηκαν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας  για την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Αφορούν σε σύμβαση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για Cloud Services, την οποία παρακολουθεί η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ ΜΑΕ) .

Το «mAiGreece» υλοποιήθηκε σύμφωνα με το Πρότυπο Υπεύθυνης Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft (Microsoft Responsible AI Standard) για θέματα ιδιωτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων,

Η ανάπτυξη της εφαρμογής πραγματοποιήθηκε από τον ΟΤΕ, την Accenture και τη UBITECH, ενώ τεχνολογικός πάροχος είναι η Microsoft με την τεχνολογία Azure Open AI.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024