Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Recall: Αναδιπλώνεται η Microsoft για τη λειτουργία που θα θυμάται ό,τι κάνατε ποτέ

Recall: Αναδιπλώνεται η Microsoft για τη λειτουργία που θα θυμάται ό,τι κάνατε ποτέ

Το εργαλείο που αποθηκεύει στιγμιότυπα της οθόνης κάθε λίγα δευτερόλεπτα τελικά δεν θα είναι ενεργοποιημένο ως προεπιλογή.

Μόνο στους χρήστες που θα το ζητήσουν θα ενεργοποιείται τελικά η λειτουργία «Recall» που θα επιτρέπει στους νέους υπολογιστές Windows να θυμούνται όλες τις ενέργειες και τα αρχεία του χρήστη, ανακοίνωσε η Microsοft μετά την καταιγίδα επικρίσεων.

Το Recall θα είναι διαθέσιμο στους υπολογιστές Copilot+ που ενσωματώνουν λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης και κάνουν ντεμπούτο στις 18 Ιουνίου. Επρόκειτο να είναι ενεργό ως προεπιλογή την οποία οι χρήστες θα μπορούσαν να αλλάξουν, τελικά όμως θα ενεργοποιείται μόνο αν κανείς το επιθυμεί.

Το εργαλείο που θυμάται τα πάντα ήταν βασικό θέμα στο συνέδριο της Microsoft τον Μάιο. Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft Γιούσεφ Μέντι δήλωσε τότε πως η «φωτογραφική μνήμη» του Recall, βασισμένη στην ΑΙ, «καθιστά εφικτή την πρόσβαση σε ό,τι έχετε δει ποτέ στο PC.

Εκτός από δεδομένα χρήσης, το εργαλείο αποθηκεύει επίσης στιγμιότυπα της οθόνης κάθε λίγα δευτερόλεπτα.

Η Microsoft διαβεβαίωσε ότι τα δεδομένα θα αποθηκεύονται τοπικά και όχι στο νέφος και θα είναι προσβάσιμα μόνο στον ιδιοκτήτη του λογαριασμού. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να καθησυχάσει την τρικυμία που είχε ήδη ξεσπάσει.

Στη Βρετανία, το Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών, αρχή προστασίας δεδομένων, ανέφερε στο BBC ότι επικοινώνησε με τη Microsoft για να ζητήσει πληροφορίες για θέματα προστασίας της ιδιωτικότητας.

Η εταιρεία φαίνεται πως πήρε το μήνυμα. «Αν δεν επιλέξετε να το ενεργοποιήσετε, θα είναι απενεργοποιημένο ως προεπιλογή» ανακοίνωσε ο Πάβαν Νταβουλούτι, αντιπρόεδρος του τμήματος Windows και συσκευών.

Μένει να φανεί τι απήχηση θα έχει στους χρήστες η λειτουργία ολικής ανάκλησης. Για κάποιους, όπως ο Ντάνιελ Τόζερ της δικηγορικής εταιρείας Keystone Law, το Recall θυμίζει τη δυστοπική σειρά Black Mirror του Netflix.

«Η Micosoft θα χρειαστεί νομική βάση για να καταγράφει και να προβάλλει εκ νέου τις προσωπικές πληροφορίες του χρήστη» είπε στο BBC.

«Μπορεί κάλλιστα να υπάρχουν στην οθόνη πληροφορίες που ανήκουν αποκλειστικά ή είναι εμπιστευτικές για τον εργοδότη του χρήστη. Πώς θα το πάρει η επιχείρηση αν η Microsoft  τις καταγράφει».

Ο Τόζερ διερωτήθηκε επίσης πώς θα δίνουν τη συγκατάθεσή τους όσοι εμφανίζονται στην οθόνη του χρήστη, για παράδειγμα σε φωτογραφίες ή βιντεοκλήσεις.

«Θα έχουν την επιλογή να συγκαταθέσουν σε αυτό. Ο έλεγχος πρόσβασης είναι βασικό θέμα στο οποίο αναμφίβολα εστιάζει η Microsoft».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024