Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Καύσωνας: Οι τρόποι να τον αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά

Καύσωνας: Οι τρόποι να τον αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά

Αυτά είναι όλα όσα θα χρειαστείτε για να μείνει ο καύσωνας... εκτός σπιτιού.

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του. Ο υδράργυρος καθημερινά «σκαρφαλώνει» όλο και πιο ψηλά, προετοιμάζοντάς μας για τον πρώτο καύσωνα. Εάν δεν είχατε προνοήσει σχετικά με τον κλιματισμό του σπιτιού, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να οργανωθείτε, συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα.

Για να σας βοηθήσουμε, φτιάξαμε έναν σύντομο οδηγό με τις διαθέσιμες επιλογές αλλά και συσκευές που θα ανανεώσουν το κλίμα των εσωτερικών σας χώρων, χαρίζοντας την πολυπόθητη δροσιά και ευεξία.

Κλιματιστικό ή ανεμιστήρας;

Πρόκειται διαχρονικά για ένα από τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά διλήμματα. Ενώ το κλιματιστικά χαρίζουν μέσα σε λίγα λεπτά την πολυπόθητη δροσιά, καθαρίζοντας τον αέρα του σπιτιού, οι ανεμιστήρες πρόκειται για μια εξίσου αποδοτική και πρακτική λύση.

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, το ίδιο συμβαίνει και με την θερμοκρασία του σώματος. Κι ενώ τις περισσότερες φορές «πέφτει» φυσιολογικά μέσω της εφίδρωσης, οι μέρες καύσωνα μπορεί να επιβαρύνουν το σώμα κατά πολύ.

Με την χρήση κλιματιστικού, μπορείτε να ρυθμίσετε την θερμοκρασία στους χώρους σας στο επιθυμητό, μεταβαίνοντας σε ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον θερμοκρασίας, που θα σας ευνοήσει ποικιλοτρόπως.

Επιπλέον το κλιματιστικό μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, αφού το δωμάτιό σας θα παραμείνει δροσερό καθ’όλη την διάρκεια της νύχτας χωρίς ενοχλήσεις, χάρη στην προηγμένη λειτουργία μειωμένου θορύβου.

Από την άλλη, οι ανεμιστήρες παρέχουν μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση, τόσο ως προς το αρχικό κόστος όσο και ως προς το κόστος λειτουργίας.

Ενώ οι ανεμιστήρες δεν μπορούν πραγματικά να μειώσουν τη θερμοκρασία δωματίου, η κυκλοφορία του κρύου αέρα θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε τον χώρο πιο δροσερό, επιτρέποντας περισσότερη άνεση.

Επιπλέον, ο ανεμιστήρας μπορεί να βοηθήσει στην κυκλοφορία του αέρα στους εσωτερικούς σας χώρους, είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο. Εάν τοποθετηθεί στο κατάλληλο σημείο μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την κυκλοφορία, συμβάλλοντας στη μείωση της υγρασίας στο χώρο, που σε συνδυασμό με την ζέστη μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη.

Φορητό κλιματιστικό ή ανεμιστήρας οροφής;

Εάν οι παραπάνω επιλογές δεν σας καλύπτουν, τότε μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε τα φορητά κλιματιστικά για να απολαμβάνετε την δροσιά σε κάθε χώρο του σπιτιού ή να επενδύσετε σε έναν ανεμιστήρα οροφής για αεράτο κλίμα κάθε καλοκαίρι.

Ένα φορητό κλιματιστικό μπορεί να χαρίσει δροσιά σε οποιοδήποτε χώρο, χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση, αποτελώντας μια πιο οικονομική λύση, που σας «λύνει» τα χέρια αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπου θέλετε.

Εκτός από την εύκολη μεταφορά του, στα πολλά του οφέλη συγκαταλέγονται η υψηλή απόδοση και η πλήρης φορητότητα.

Από την άλλη οι ανεμιστήρες οροφής, ενώ δεν αλλάζουν την θερμοκρασία, προσφέρουν ένα δροσερό αίσθημα, καθώς χρησιμοποιούν πτερύγια για να κυκλοφορούν τον αέρα που υπάρχει ήδη στο δωμάτιο.

Μπορούν να λειτουργήσουν σε διαφορετικές ταχύτητες ενώ ορισμένα μοντέλα μπορεί να έρχονται εξοπλισμένα με λειτουργία αντιστροφής, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην διανομή της θερμότητας κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024