Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
#LetsMoveforaBetterWorld: Μια παγκόσμια καμπάνια για την προώθηση της ευεξίας, την πρόληψη και τη θεραπεία χρόνιων νόσων

#LetsMoveforaBetterWorld: Μια παγκόσμια καμπάνια για την προώθηση της ευεξίας, την πρόληψη και τη θεραπεία χρόνιων νόσων

Όλοι γνωρίζουμε πως η σωματική δραστηριότητα δεν είναι μόνο μια μέθοδος για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, αλλά λειτουργεί και ως μέσο πρόληψης και θεραπείας για την υγεία του κόσμου.

Η Technogym πρεσβεύει εδώ και 40 χρόνια τη συγκεκριμένη ιδέα και στόχος της είναι να παρακινεί καθημερινά το κοινό να ασκείται, δημιουργώντας έναν καλύτερο, πιο υγιή κόσμο!

Σε μία εποχή που ο τρόπος ζωής μας τείνει να γίνει επικίνδυνα καθιστικός και επιβάλλει να περνάμε πολλές ώρες την ημέρα μπροστά από μία οθόνη, η σωματική άσκηση είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι για να διαμορφώσουμε μία ισορροπημένη, ωφέλιμη καθημερινότητα, η οποία θα μας χαρίσει μία ζωή γεμάτη ευεξία. Κι όμως, αφιερώνοντας λίγο χρόνο μέσα στην εβδομάδα για να φροντίσουμε το σώμα μας, όχι μόνο προάγουμε την υγεία μας, αλλά ανακαλύπτουμε διασκεδαστικούς τρόπους για να μένουμε δραστήριοι, αποκτώντας έτσι μία καλύτερη σχέση με το σώμα μας αλλά πάνω απ’ όλα με την υγεία μας.

Τι θα γινόταν, όμως, αν αυτό το wellness δώρο στον εαυτό μας μπορούσε να στηρίξει κάτι μεγαλύτερο, κάτι που θα αφορά σε περισσότερους ανθρώπους; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα την έχει δώσει η Technogym, μέσα από το παγκόσμιο social challenge “Let’s Move for a Better World”. Ουσιαστικά, η εταιρεία προτείνει τη σωματική δραστηριότητα ως μέσο πρόληψης και θεραπείας για την υγεία των ανθρώπων, αλλά και ως ένα μέσο για να κάνουμε τη διαφορά, να καταπολεμήσουμε παθολογικές, καρδιακές, ψυχικές αλλά και πιο σοβαρές παθήσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο.

Σάκης Ρουβάς

Πώς συμβαίνει αυτό; Χάρη στην τεχνολογία και το συνδεδεμένο οικοσύστημα της Technogym που μας επιτρέπουν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να καταπολεμήσουμε τη σωματική αδράνεια και μέσω ενός challenge, μίας κοινωνικής εκστρατείας που βασίζεται στα MOVEs (μονάδα μέτρησης κίνησης της Technogym), να συγκεντρώσουμε MOVEs για έναν καλό σκοπό. Μάλιστα, το συγκεκριμένο challenge πραγματοποιήθηκε φέτος και στην Ελλάδα, όπου με τη συμβολή του κορυφαίου Έλληνα Σταρ Σάκη Ρουβά, συλλέχθηκαν 500.000 MOVEs, τα οποία αντιστοιχούν σε μία μεγάλη δωρεά wellness εξοπλισμού αξίας 10.000 ευρώ στο Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Γεώργιος Θεοδώρου Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας, Αικατερίνη Τίκα Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας, Ζωή Ρακοπούλου Αναπληρώτρια Διοικήτρια, Κέλλυ Τσελέπη Marketing Brand Manager Technogym Greece, Κώστας Βογιατζόγλου Βογιατζόπουλος Country Manager Technogym Greece, Σάκης Ρουβάς, Κώστας Νούσιας Group Marketing Director Fais Group, Φάνης Γώγουλος Marketing Specialist Technogym Greece

Έχει αποδειχθεί ότι η άσκηση μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους, προάγοντας την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα της προσωπικής επίτευξης και ευεξίας. Η τακτική σωματική δραστηριότητα συμβάλλει στη βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών και της συγκέντρωσης, που συχνά επηρεάζονται σε άτομα με ψυχικά νοσήματα.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ηλίας Δαλαΐνας Διοικητής, Σάκης Ρουβάς, Ζωή Ρακοπούλου Αναπληρώτρια Διοικήτρια

Η Technogym κατανοεί τη σημασία της άσκησης για την ψυχική υγεία και τη θεραπεία, ώστε τα άτομα αυτά να μπορούν να βιώσουν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους και να προχωρήσουν προς την ανάρρωση με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα.

Ο Σάκης Ρουβάς και η ομάδα της Technogym επισκέφθηκαν το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και το γυμναστήριο του τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων, όπου επικοινώνησαν με το ιατρικό προσωπικό για τα σημαντικά οφέλη της άσκησης στα άτομα που νοσούν ψυχικά ή υπόκεινται σε εθισμούς. Ο κορυφαίος Έλληνας Σταρ υποστήριξε εμφανώς τη φιλοσοφία της εταιρείας καθ’ όλη τη διάρκεια της καμπάνιας, και παρακινούσε το κοινό να ασκηθεί με όποιον τρόπο επιθυμεί, με σκοπό να συλλεχθούν μέσω του Technogym Αpp όσο το δυνατόν περισσότερα MOVEs.

Το challenge στέφθηκε με επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, κάνοντας την Technogym να έρχεται ολοένα και πιο κοντά στον στόχο της, βοηθώντας με τις ολοκληρωμένες λύσεις της σε εξοπλισμό και τις καινοτόμες τεχνολογικές υπηρεσίες το επιστημονικό προσωπικό, να ενσωματώσει την άσκηση ως μέρος της θεραπείας.

Η Technogym Greece ανήκει στο brand portfolio του Ομίλου Φάις.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024