Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σταφυλόκοκκος σε δημοτικές πισίνες του Δήμου Τρικκαίων – Τις έκλεισε ο Δήμος

Σταφυλόκοκκος σε δημοτικές πισίνες του Δήμου Τρικκαίων – Τις έκλεισε ο Δήμος

Ο εντοπισμός σταφυλόκοκκου σε δημοτικές πισίνες του δήμου Τρικκαίων οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας τους.

Οι υγειονομικοί έλεγχοι που διενεργούνται στο νερό των δημοτικών κολυμβητηρίων του δήμου Τρικκαίων, έδειξαν την ύπαρξη σταφυλόκοκκου, γεγονός που ορθά οδήγησε την δημοτική αρχή στην αναστολή λειτουργίας αυτών, μέχρι ότου εκλείψει ο κίνδυνος.

Στο in επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τρικκαίων, Μιχάλη Λάππα ο οποίος επιβεβαίωσε τον εντοπισμό σταφυλόκοκκου: «Κάνουμε ελέγχους της ποιότητας του νερού στα κολυμβητήρια με εξειδικευμένο εργαστήριο κάθε Κυριακή και Τετάρτη. Στο πρώτο έλεγχο της περασμένης Κυριακής δεν βρέθηκε κάτι. Στο δεύτερο έλεγχο όμως, τα αποτελέσματα του οποίου λάβαμε την περασμένη Παρασκευή, εντοπίστηκε υψηλή συγκέντρωση σταφυλόκοκκου και αμέσως ανεστάλη η λειτουργίας τους. Και στις 2 πισίνες. Στην μικρή της εκμάθησης και στη μεγάλη την κολυμβητική. Οι πισίνες αυτές είναι μεν στον ίδιο χώρο, αλλά έχουν ξεχωριστά φίλτρα και το μόνο που μοιράζονται είναι κοινό καυστήρα. Έχουν και απόσταση μεταξύ τους»

Ρωτήσαμε τον κ. Λάππα, αν έχει κάποια εξήγηση πως βρέθηκε σταφυλόκοκκος. «Αναμένουμε να μας πούνε οι ειδικοί. Πάντως στη μικρή πισίνα αλλάξαμε εντελώς το νερό και στην μεγάλη χρησιμοποιήσαμε τα ενδεδειγμένα υλικά για να απολυμανθεί. Μέχρι και αύριο Τρίτη θα γίνει αυτή η διαδικασία, θα ελέγξουμε το PhA και θα γίνουν νέες μετρήσεις και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά»

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο οποίος είναι οδοντίατρος στο επάγγελμα, το πιθανότερο είναι να μεταφέρθηκε μέσω δέρματος ο σταφυλόκοκκος στη πισίνα, χωρίς να μπορεί να είναι σίγουρος όπως είπε.

«Η χλωρίωση διενεργείται κανονικά»

«Η χλωρίωση διενεργείται κανονικά. Κάποια στιγμή μάλιστα είχαμε δοκιμάσει και την μέθοδο της ηλεκτρόλυσης, επιζητώντας την ιδανικότερη λύση, αλλά διατηρήσαμε την μέθοδο της χλωρίωσης. Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο κολυμβητήριο δέχεται πολύ μεγάλο φόρτο επισκεπτών, σχεδόν από όλο τον νομό. Καθημερινά πάνω από εκατό άτομα καθημερινά κολυμπάνε εκεί. Ετοιμάζουμε ένα νέο κολυμβητήριο το οποίο θα βοηθήσει μόλις ολοκληρωθεί να αποσυμπιεστεί η κατάσταση».

Sports in

Μότα: «Ο Αλμέιδα άρχισε να μου φωνάζει, είναι φυσιολογικό να έχουν νεύρα» (vid)

Όσα είπε ο προπονητής της Νόα μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024