Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωεκλογές: Μυρίζει ανασχηματισμός μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Ευρωεκλογές: Μυρίζει ανασχηματισμός μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Tο κόμμα της Πειραιώς χάνει σημαντικό έδαφος σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και μένει πίσω σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες από το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών.

Επανέρχεται στο τραπέζι το σενάριο για ανασχηματισμό, ενισχυμένο μάλιστα, μετά και την αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να πιάσει το ποσοστό που είχε θέσει ως στόχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης (33%).

Η κυριαρχία του κυβερνώντος κόμματος στο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί άμεσα αλλά το κόμμα της Πειραιώς χάνει σημαντικό έδαφος σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και μένει πίσω σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες από το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών (2019).

«Να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα και να διορθώσουμε λάθη», λένε πηγές της Πειραιώς

«Σίγουρα οι πολίτες έδειξαν ότι μας εμπιστεύονται, αλλά, ταυτόχρονα, έστειλαν και ένα μήνυμα ότι έχουν αυστηρές απαιτήσεις για να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα και να διορθώσουμε λάθη και αστοχίες. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να ακούσουμε με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πολιτών. Να ανταποκριθούμε στα αιτήματα και στις προσδοκίες τους» σχολιάζουν κύκλοι της ΝΔ.

Μένει να δούμε τη χρονική στιγμή που θα γίνει ο ανασχηματισμός

Ενώ λοιπόν προεκλογικά οι πληροφορίες ήθελαν περιορισμένες διορθωτικές κινήσεις στην κυβερνητική ομάδα, χωρίς να επηρεαστούν βασικά υπουργεία, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αποκλείεται να δούμε ένα διευρυμένο ανασχηματισμό.

«Δεν θα κρύψω την αλήθεια, το κόμμα δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών» είπε ο πρωθυπουργός αργά το βράδυ της Κυριακής και πλέον θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προβεί σε ανασχηματισμό και μένει να δούμε αν αυτό θα γίνει εν μέσω θέρους ή θα αφήσει να περάσει οι… «ζέστες».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024