Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωεκλογές: «Η ΝΔ έχει υποστεί βαριά ήττα» - Η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον Ανδρουλάκη

Ευρωεκλογές: «Η ΝΔ έχει υποστεί βαριά ήττα» – Η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον Ανδρουλάκη

Στα θετικά του εκλογικού αποτελέσματος έβαλε την τρίτη κατά σειρά αναμέτρηση που το κόμμα του αυξάνει τα ποσοστά του και το σπάσιμο τη γαλάζιας κυριαρχία στο χάρτη.

Χαμηλά την μπάλα κρατά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που το βράδυ της Κυριακή είδε μεν το κόμμα του να ανεβάζει τα ποσοστά του αλλά όχι και τη θέση της κατάταξής του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. «Η πρωτοφανής αποχή και η άνοδος της ακροδεξιάς είναι τα δύο μηνύματα της κάλπης» ανέφερε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης αντιλαμβανόμενος πως «μία μερίδα του κόσμου νιώθει ότι το πολιτικό σύστημα του γύρισε την πλάτη».

Παράλληλα, εμφανίστηκε προβληματισμένος από τη «στροφή στην ακροδεξιά» και τόνισε επίσης πως «η ΝΔ έχει υποστεί βαριά ήττα, αποδοκιμάστηκε η περιφρόνηση και η αλαζονεία που επιδεικνύει».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κοιτάζοντας στην επόμενη μέρα, πριν τις εθνικές εκλογές, ένιωσε την ανάγκη να πει πως έχουμε «υποχρέωση να διαμορφώσουμε την εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας και θα πάρω πρωτοβουλίες γι’ αυτό».

Τα θετικά και τα αρνητικά για το ΠΑΣΟΚ

Στα θετικά του εκλογικού αποτελέσματος έβαλε την τρίτη κατά σειρά αναμέτρηση που το κόμμα του αυξάνει τα ποσοστά του και το σπάσιμο τη γαλάζιας κυριαρχία στο χάρτη.

Στα αρνητικά την «ασυμμετρία» στα εκλογικά αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ σε περιφέρεια και Αττική.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ κατάφερε να βάψει πράσινους δύο νόμους της Κρήτης και να είναι δεύτερη δύναμη σε 19 νομούς της χώρας. Όμως στην Αττική είναι 4η ή και 5η δύναμη στις εκλογικές περιφέρειες.

Συγκεκριμένα, είναι πρώτη δύναμη στους Νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου,

Είναι δεύτερη δύναμη στον Έβρο την Πιερία, την Καβάλα, την Χίο, τα Δωδεκάνησα, την Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, την Καρδίτσα, την Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Θεσπρωτία, την Λευκάδα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη, την Φλώρινα, την Ηλεία, την Αρκαδία, την Λακωνία και την Αργολίδα.

Όμως στην Αττική βρίσκεται πολύ χαμηλά.

Είναι 4ο στην Α Αθηνών, 5ο στην Α και στην Β  Πειραιώς, 4ο στην Ανατολική Αττική, 5ο στην Δυτική Αττική, 4ο στην Β2 Δυτ. Τομέα , 4ο στον Βόρειο Τομέα.

Sports in

Ολυμπιακός: Χιλιάδες κόσμου και στην Κεφαλονιά για τις ευρωκούπες (pics)

Σε ακόμα ένα ελληνικό νησί έγινε το αδιαχώρητο από τον κόσμο του Ολυμπιακού που θέλησε να θαυμάσει τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024