Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Το ΚΚΕ καταγγέλλει προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος στην καταμέτρηση της επιστολικής ψήφου

Το ΚΚΕ καταγγέλλει προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος στην καταμέτρηση της επιστολικής ψήφου

Προσπαθούν να βγάλουν άκυρα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ δηλώνει ο Περισσός

Σε παρέμβαση στον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο καταγγέλλοντας προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος προχώρησε εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής του κόμματος, Θανάσης Παφίλης, απαιτώντας από το Υπουργείο Εσωτερικών να εγγυηθεί τη διαδικασία.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ το οποίο προχώρησε σε σχετική καταγγελία και το απόγευμα της Κυριακής, κατά τη διαδικασία καταμέτρησης της επιστολικής ψήφου, εξακολουθούν να καταγράφονται «απαράδεκτα φαινόμενα», όπως αναφέρει ο 902.gr.

Όπως αναφέρουν ενδεικτικά από τον Περισσό «σοβαρά ερωτήματα» προκαλεί η στάση εισαγγελέως – πρόεδρου εφορευτικής επιτροπής, η οποία σύμφωνα με το ΚΚΕ «όταν πρόκειται για ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, κινούμενη κόντρα στις οδηγίες επιχειρεί να τα βγάλει άκυρα, ενώ όταν πρόκειται για ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων τα βγάζει έγκυρα. Και αυτό τη στιγμή που αφορούν ίδιες περιπτώσεις σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, φτάνοντας μάλιστα να απειλεί με σύλληψη και αυτόφωρη διαδικασία εκπροσώπους του ΚΚΕ που διαμαρτύρονται για την μεροληψία της».

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών να «διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση της διαδικασίας της καταμέτρησης της επιστολικής ψήφου».

Οι ανησυχίες

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ το απόγευμα της Κυριακής εξέφραζε «σοβαρές ανησυχίες για τον τρόπο που διεξάγεται η διαδικασία της επιστολικής ψήφου».

Σημείωνε δε ότι σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν φτάσει στον Περισσό αλλά και από όσα διαπίστωσαν  διαπιστώνουν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι του ΚΚΕ:

«Παραλήφθηκε πλήθος εκλογικών φακέλων, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου (ν. 5083/2024) για την έγκυρη διαδικασία ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο (ανοιγμένοι ή με φθορές φάκελοι επιστροφής επιστολικής ψήφου), με αποτέλεσμα αφενός αυτοί να μην καταμετρηθούν και αφετέρου να μην ενημερωθούν έγκαιρα οι εκλογείς, ότι ο φάκελός τους δεν παραδόθηκε για να μπορέσουν να ψηφίσουν έστω με φυσική παρουσία. Για το θέμα αυτό έκανε σχετική ένσταση – παρέμβαση χθες χωρίς να δοθεί πειστική απάντηση.

»Με βάση τη σημερινή μέχρι τώρα διαδικασία, είναι χιλιάδες οι φάκελοι επιστροφής επιστολικής ψήφου που δεν περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, (υπεύθυνη δήλωση/ στοιχεία ταυτότητας), επομένως ούτε αυτοί θα καταμετρηθούν κατά τη διαλογή».

Το ΚΚΕ τόνιζε ότι «ήδη για χιλιάδες ψηφοφόρους που ψήφισαν με επιστολική ψήφο, τελικά δε θα καταμετρηθεί η ψήφος τους στο εκλογικό αποτέλεσμα» με αποτέλεσμα να «στερούνται έτσι ουσιαστικά το εκλογικό τους δικαίωμα».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024