Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βορίδης - Ευρωεκλογές: Εκφράστηκε και μια διαφωνία με κυβερνητικές επιλογές

Βορίδης – Ευρωεκλογές: Εκφράστηκε και μια διαφωνία με κυβερνητικές επιλογές

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, ο γάμος ομοφυλοφίλων, η ακρίβεια και η φορολογία ελεύθερων επαγγελματιών, έπαιξαν ρόλο στη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και στο αποτέλεσμα.

Στη διαφωνία με συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές, απέδωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, το ρεκόρ αποχής, στις ευρωεκλογές της Κυριακής – μια αναμέτρηση από την οποία η ΝΔ βγήκε λαβωμένη καθώς έπεσε στο 28,31%.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη «το μήνυμα αρχικά ήταν νίκη της ΝΔ. Δεύτερον, στο επίπεδο του συσχετισμού των κομμάτων παραμένει μια μεγάλη διαφορά και επίσης πολύ μεγάλη απώλεια ψηφοφόρων». Πρόσθεσε δε, μιλώντας στον Σκάι, ότι η συνολική κρίση για το τι συνέβη χθες ήταν «ναι έχουν γίνει πολλά, θέλουμε πιο πολλά και με μερικά έχουμε στεναχωρηθεί».

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι ψηφοφόροι της ΝΔ προτίμησαν την αποχή αντί να ψηφίσουν άλλο κόμμα

Ο κ. Βορίδης κάνοντας μια ανάλυση με αριθμούς για το πού μπορεί να πήγαν οι ψηφοφόροι της ΝΔ υποστήριξε ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ιστορικό χαμηλό όσο και το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχασε σε απόλυτο αριθμό ψηφοφόρων και κατέληξε πως τελικά προτίμησαν την αποχή χωρίς ωστόσο να φύγουν από το κόμμα.

«Ο ψηφοφόρος αυτός δεν έφυγε… Δεν αποσυνδέθηκαν γιατί δε θεωρούν ότι υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική. Είναι προφανές ότι μια σειρά από ζητήματα όπως ο τρόπος φορολόγησης, τα εισοδήματα, η ενίσχυση των εισοδημάτων πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αυτή είναι η πρόκληση από εμάς» δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

«Εκφράζεται μια στεναχώρια, μια διαφωνία…»

Σύμφωνα με τον υπουργό, το μεγάλο ποσοστό αποχής προήλθε «λόγω της χαλαρότητας που υπήρχε… ότι δε διαλέγουν κυβέρνηση, ότι δεν ακολουθεί πολιτικό γεγονός και ότι έχω ευρωεκλογές…. Αυτό χαλαρώνει τον ψηφοφόρο».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικράτειας παραδέχτηκε ότι με την αποχή αυτή εκφράζεται και μια στεναχώρια από μερίδα, μια διαφωνία με κυβερνητικές επιλογές όπως ο γάμος ομοφυλοφίλων, ακρίβεια και φορολογία ελεύθερων επαγγελματιών.

Ερωτηθείς για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση ο κ. Βορίδης απάντησε: «Θα δούμε ποιες είναι οι κινήσεις στις οποίες οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση δεν ανταπεξέρχεται, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και φιλοδοξίες τους και χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια και ενίσχυση των πολιτικών».

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

Όσον αφορά για τα πρόσωπα και το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού ο κ. Βορίδης είπε: «Η συζήτηση για τα πρόσωπα είναι θέμα του πρωθυπουργού» και πρόσθεσε: «Εφόσον οι ψηφοφόροι έχουν πάει στην αποχή υπάρχει επίκριση εν μέρει. Η επίκριση έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα των πολιτικών».

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης δήλωσε: «Η συζήτηση πάμε δεξιά, κέντρο, αριστερά δεν μου προκύπτει από το αποτελέσματα. Μου προκύπτει: «γίνετε καλύτεροι»».

Για την Ευρώπη και την άνοδο της ακροδεξιάς ο κ. Βορίδης σχολίασε: «Στην Ευρώπη συνέβη αυτό που δεν συνέβη εδώ, έχουμε καθαρή μετακίνηση ψηφοφόρων, εδώ δεν έχουμε» και κατέληξε «Η κυβέρνηση έχει να κάνει πολλά για να βελτίωση την αποτελεσματικότητα της, την ανταπόκρισή της στα προβλήματα».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024