Με όλα της τα όπλα σε… ετοιμότητα θα είναι η Εθνική Σερβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς να ανακοινώνει την προεπιλογή των 16 παικτών, από όπου θα προκύψει και η τελική δωδεκάδα για τους αγώνες του Παρισίου.

Πολλά γνωστά ονόματα επέλεξε ο έμπειρος προπονητής, και μεταξύ αυτών βρίσκονται οι παίκτες του Ολυμπιακού, Φιλίπ Πετρούσεφ και Νικόλα Μιλουτίνοφ. Παράλληλα το εθνόσημο αναμένεται να φορέσουν οι Νίκολα Γιόκιτς, Βασίλιε Μίσιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, αλλά και ο πρώην «ερυθρόλευκος» Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Αναλυτικά οι 16 που κλήθηκαν: Βασίλιε Μίσιτς, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Νικόλα Γιόβιτς, Νικόλα Γιόκιτς, Βλάντιμιρ Λούτσιτς, Μάρκο Γκούντουριτς, Βάνια Μαρίνκοβιτς, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Φιλίπ Πετρούσεφ, Νικόλα Μιλουτίνοφ, Ντούσαν Ρίστιτς, Αλέκσα Αβράμοβιτς, Όγκνιεν Γιάραμαζ, Ντέγιαν Νταβιντόβατς, Ούρος Πλάβσιτς.

Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου, ενώ η Σερβία θα αντιμετωπίσει σε φιλικούς αγώνες τη Γαλλία, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.