Η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγύρισε την κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου, καθώς η Ελληνίδα αθλήτρια πήρε το αργυρό στον αποψινό τελικό του άλματος επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Ρώμη.

Ήταν μια μεγάλη επιτυχία για την Στεφανίδη και οι συνθήκες υπό τις οποίες αγωνίστηκε στον αποψινό τελικό, την κάνουν ακόμα μεγαλύτερη.

Ο τραυματισμός και οι έντονοι πόνοι ήταν ένα μεγάλο εμπόδιο στην προσπάθεια της Ελληνίδας πρωταθλήτριας ν’ ανέβει στο βάθρο, αλλά η Στεφανίδη απέδειξε (για πολλοστή φορά) πόσο μεγάλη αθλήτρια είναι.

Κατάφερε να νικήσει και τους πόνους, κάνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα, διεκδικώντας μάλιστα μέχρι το φινάλε το χρυσό μετάλλιο. Μπορεί τελικά να μην ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί τοπυ βάθρου, ωστόσο η προσπάθεια που έκανε συγκίνησε όλους τους Έλληνες.

Η ίδια δήλωσε λίγο μετά τον τελικό, πως δεν ήταν σίγουρη αν θ’ αγωνιστεί, λόγω του τραυματισμού που την έχει ταλαιπωρήσει αλλά τελικά δεν έκανε πίσω.

Κι όχι μόνο δεν έκανε πίσω αλλά έδωσε και τον καλύτερό της εαυτό στον μεγάλο τελικό, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

Η Στεφανίδη είναι αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες αθλήτριες σε όλο τον κόσμο στο επί κοντώ και δείχνει ότι παραμένει σε τροχιά μεταλλίων σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει κι αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για μιαν αθλήτρια.

Ειδικά μάλιστα όταν υπάρχει διάρκεια και η Στεφανίδη έχει αποδείξει πως είναι εντυπωσιακή και ικανή να νικήσει ακόμα και τον πόνο, όπως έκανε στον σημερινό τελικό στην Ρώμη.

Η Ελληνίδα αθλήτρια θα είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και όλοι οι Έλληνες περιμένουμε ένα μετάλλιο και στην γαλλική πρωτεύουσα.

Και το περιμένουμε γιατί πολύ απλά η ίδια η Στεφανίδη έχει δείξει ότι είναι σε θέση να μας κάνει να χαμογελάσουμε και στην πόλη του Φωτός.

Η αποστολή της βέβαια δεν θα είναι εύκολη, ωστόσο μιλάμε για μια από τις κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο και είναι βέβαιο πως μπορεί ν’ ανέβει στο βάθρο, ακόμα και στο ψηλότερο σκαλί.

Τα δώδεκα μετάλλια που έχει κατακτήσει στην καριέρα της φανερώνουν το μεγαλείο της συγκεκριμένης αθλήτριας, αλλά υπάρχει και η θέληση, η δίψα για τον αγώνα. Κι αυτή η θέληση νίκησε απόψε και τους πόνους.

Έτσι είναι οι μεγάλες αθλήτριες, κάνουν πέρα και τον πόνο.