Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«Είναι νωρίς για να ληφθεί απόφαση επανεκλογής της Φον ντερ Λάιεν», λέει η Μελόνι

«Είναι νωρίς για να ληφθεί απόφαση επανεκλογής της Φον ντερ Λάιεν», λέει η Μελόνι

«Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δείχνουν ότι, για να προχωρήσει, η Ευρώπη είναι ανάγκη να εφαρμόσει πιο ρεαλιστικές πολιτικές»

«Είναι υπερβολικά νωρίς για να δοθεί μια απάντηση αναφορικά με το ενδεχόμενο μιας δεύτερης θητείας της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν», δήλωσε σήμερα η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι μιλώντας στο ραδιοσταθμό 102,5 RTL Radio για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Η ίδια πρόσθεσε πως τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δείχνουν ότι, για να προχωρήσει, η Ευρώπη είναι ανάγκη να εφαρμόσει πιο ρεαλιστικές πολιτικές και ότι η Ιταλία θα έχει ένα θεμελιώδη ρόλο.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός και το κόμμα της, τα Αδέλφια της Ιταλίας, σημείωσαν μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές, επιτρέποντάς της να ενισχύσει τη θέση της τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αντίθετα με τους περισσότερους ομολόγους της.

Ξεπέρασαν το ποσοστό των βουλευτικών εκλογών

Τα Αδέλφια της Ιταλίας βρέθηκαν στην πρώτη θέση στις ευρωεκλογές συγκεντρώνοντας το 28,8% των ψήφων, σύμφωνα με τα σχεδόν οριστικά αποτελέσματα, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για ποσοστό μεγαλύτερο του 26% που είχε συγκεντρώσει το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 2022 που άνοιξαν την πόρτα για την εξουσία στη Μελόνι. Την ώρα μάλιστα που η συμμετοχή στις εκλογές ήταν η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιταλία για τις ευρωεκλογές, στο 49,69%.

Πώς αντέδρασε ο ιταλικός Τύπος

«Η Μελόνι πιο ισχυρή στην Ευρώπη», ήταν ο σημερινός τίτλος της εφημερίδας Il Messaggero. «Νίκη της Μελόνι και της Λεπέν», έγραφε η La Stampa. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός βρισκόταν επικεφαλής της λίστας του κόμματος και είχε αναγάγει τις εκλογές αυτές σε δημοψήφισμα για το πρόσωπό της.

«Σε μερικές ώρες η Τζόρτζια Μελόνι ενδέχεται να είναι η ηγέτιδα της ΕΕ που βρίσκεται στην καλύτερη θέση σε ό,τι αφορά την πολιτική ισχύ», εκτίμησε στο Χ ο Λορέντσο Καστελάνι ερευνητής Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Luiss.

«Περήφανη για το αποτέλεσμα των Αδελφών της Ιταλίας»

Σε σύντομο σχόλιό της η Ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε «περήφανη για το αποτέλεσμα των Αδελφών της Ιταλίας» και «περήφανη που η χώρα αυτή παρουσιάζεται στη G7 και την Ευρώπη με την πιο ισχυρή κυβέρνηση από όλες», την ώρα μάλιστα που άλλοι ηγέτες μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υπέστησαν σημαντικές ήττες.

Οι ηγέτες της G7, την οποίας προεδρεύει φέτος η Ιταλία, συνεδριάζουν από την Πέμπτη ως το Σάββατο στην Απουλία της νότιας Ιταλίας. Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 24%, ενώ ακολουθεί το Κίνημα των 5 Αστέρων με 9,9%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024