Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: «Ο κόσμος πίστεψε στο διαφορετικό» - Η πρώτη αντίδραση του youtuber Φειδία μετά την είσοδό του στην ευρωβουλή

Κύπρος: «Ο κόσμος πίστεψε στο διαφορετικό» – Η πρώτη αντίδραση του youtuber Φειδία μετά την είσοδό του στην ευρωβουλή

Γιος παπά, χωρίς σπουδές και χωρίς ακαδημαϊκές περγαμηνές, κάνει καριέρα στο TikTok και το Youtube και τώρα ετοιμάζεται για Βρυξέλλες

Ο Κύπριος youtuber, Φειδίας Παναγιώτου, έκανε την έκπληξη και με ποσοστό 19,2% τερμάτισε τρίτος στις ευρωεκλογές στο νησί της Αφροδίτης και κατέλαβε μία από τις έξι έδρες της Κύπρου στην ευρωβουλή.

«Είναι σοκαριστικό αυτό που γίνεται, δεν το πιστεύω», ανέφερε μιλώντας στο κανάλι Σίγμα ο ίδιος, τονίζοντας πως αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ευθύνης.

«Ο κόσμος πίστεψε σε ένα νέο άτομο, στο κάτι διαφορετικό. Για να ανοίξει αυτός ο δρόμος και για άλλους Φειδίες στο μέλλον, πρέπει να είμαι υπόδειγμα ευρωβουλευτή», πρόσθεσε.

Κληθείς να απαντήσει σε ποια πολιτική ομάδα θα ενταχθεί, απάντησε ότι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει δική του πολιτική ομάδα ψάχνοντας και άλλους ανεξάρτητους. «Από αύριο θα ξεκινήσω να επικοινωνήσω με όλους», σημείωσε.

«Θα γίνω ο καλύτερος ευρωβουλευτής»

Νωρίτερα σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ, ο Φειδίας Παναγιώτου ανέφερε ότι «καταφέραμε να κάμουμε ένα θαύμα», ενώ παραδέχτηκε ότι στην αρχή της εκστρατείας πίστευε ότι οι πιθανότητες να εκλεγεί «ήταν ελάχιστες».

Ο Φειδίας Παναγιώτου αριθμεί περίπου 2,6 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο youTube από τότε που άρχισε να δημοσιεύει το 2019.

Απαντώντας στην ρητορική ερώτηση του γιατί συνέχισε είπε: «Άμα πιστεύεις ότι κάτι είναι αρκετά σημαντικό, πρέπει να το κάμεις, ακόμα κι αν όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον σου».

Θεωρεί σημαντικό το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται κάποιος «εντελώς ανεξάρτητος, έχοντας σαν μόνο του όπλο τα social media».

«Τούτο σημαίνει πως ίσως ήρθε ο καιρός, ο κόσμος να αλλάξει κεφάλαιο στο βιβλίο της δημοκρατίας», κατέληξε.

Ποιος είναι ο youtuber που έκανε την έκπληξη στην Κύπρο

O Φειδίας Παναγιώτου αποφάσισε να κατέβει μόνος του στις ευρωεκλογές στην Κύπρο κι έκανε την απόλυτη έκπληξη μιας και είναι 3η δύναμη.

Γιος παπά, χωρίς σπουδές και χωρίς ακαδημαϊκές περγαμηνές, κάνει καριέρα στο TikTok και το Youtube και τώρα ετοιμάζεται για Βρυξέλλες.

Τον Απρίλιο ο Φειδίας υπέβαλε την υποψηφιότητά του μαζί με τον πατέρα του, έναν ιερέα, φορώντας κοστούμι και παπιγιόν. «Κάπου άκουσα ότι αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τα πράγματα γύρω σου και θέλεις να αλλάξουν, πρέπει να γίνεις εσύ η αλλαγή», δήλωσε με την ευκαιρία.

Ξεκαθάρισε από τη πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική και δεν ξέρει τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέσα σε λίγους μήνες θα ρωτήσει, θα διαβάσει και θα μάθει.

Ο Ίλον Μασκ, η Lamborghini και η επέλαση διαδίκτυο

Ο Φειδίας Παναγιώτου αριθμεί περίπου 2,6 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο youTube από τότε που άρχισε να δημοσιεύει το 2019. Επίσης, προκάλεσε αντιδράσεις πέρυσι προσπαθώντας να ταξιδέψει σε όλη την Ινδία και την Ιαπωνία χωρίς να πληρώσει, ζητώντας μετρητά.

Ο νεαρός Κύπριος είναι ο ίδιος άνθρωπος που κοιμόταν σε sleeping bag για τρεις μήνες έξω από τα γραφεία της «SpaceX», μέχρι να καταφέρει να αγκαλιάσει τον Ίλον Μάσκ.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος πρόσφατα, κέρδισε μία Lamborghini από τον διάσημο Youtuber Mr Beast, αφού με πείσμα δέχτηκε την πρόκληση να κρατάει για παραπάνω από 70 ώρες μέρος του super sport αυτοκινήτου, το οποίο τελικά πούλησε για 240.000 δολάρια.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024