Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βανδάλισαν το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

Βανδάλισαν το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

Το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ' μετά τη στέψη του καλύφθηκε με αφίσες από ακτιβιστές σε γκαλερί του Λονδίνου.

Ακτιβιστές της Animal Rising βανδάλισαν το νέο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου στην γκαλερί Philip Mold στο Λονδίνο.

Ήταν γύρω στις 12 το μεσημέρι που δύο ακτιβιστές κόλλησαν αφίσες του Wallace και του Gromit πάνω στο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου.

Ο πίνακας ήταν το πρώτο επίσημο πορτρέτο του μονάρχη μετά τη στέψη του και η έμπνευση αντλήθηκε από την ιστορία του περιβαλλοντικού του έργου.

Η Animal Rising καλεί τον βασιλιά Κάρολο να αναστείλει την υποστήριξή του στη φιλανθρωπική οργάνωση RSPCA, της οποίας είναι ο βασιλικός προστάτης.

Ο Daniel Juniper, ένας από τους εμπλεκόμενους, σημείωσε πως «με τον βασιλιά Κάρολο να είναι τόσο μεγάλος θαυμαστής των Wallace και Gromit δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο να του επιστήσουμε την προσοχή στις φρικτές σκηνές της RSPCA.

Αν και ελπίζουμε ότι αυτό είναι διασκεδαστικό για την Αυτού Μεγαλειότητα, τον καλούμε επίσης να επανεξετάσει σοβαρά αν θέλει να συνδεθεί με τα απαίσια δεινά σε όλες τις φάρμες που υποστηρίζονται από την RSPCA.

Ο Κάρολος έχει κασταστήσει σαφές ότι είναι ευαίσθητος στα βάσανα των ζώων στις φάρμες του Ηνωμένου Βασιλείου. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να ενταθεί και να καλέσει την RSPCA να εγκαταλείψει τo Assured Scheme και να πει την αλήθεια για την εκτροφή των ζώων».

Το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

Στην ελαιογραφία τού Τζόναθαν Γέο ο Βρετανός γαλαζοαίματος απεικονίζεται μέσα σε έντονο κόκκινο φόντο φορώντας την κόκκινη στολή των Φρουρών της Ουαλίας, στους οποίους είναι συνταγματάρχης από το 1975.

Ο βασιλιάς Κάρολος κρατάει ξίφος στο ένα χέρι ενώ μια πεταλούδα προσγειώνεται στον δεξί του ώμο.

Ο καλλιτέχνης δήλωσε στο BBC πως το έργο τού ανατέθηκε το 2020 από τον οργανισμό επιχορηγήσεων για την εκπαίδευση «The Draper’s Company», του οποίου ο Βρετανός μονάρχης είναι μέλος εδώ και 50 χρόνια.

Όπως αποκάλυψε ο Τζόναθαν Γέο, συναντήθηκε τέσσερις φορές με τον βασιλιά Κάρολο για τη δημιουργία του πορτρέτου, ενώ εμπνεύστηκε και από άλλα πορτρέτα ή φωτογραφίες του 75χρονου μονάρχη.

Ο ζωγράφος δήλωσε πως στην προσωπογραφία του βασιλιά ήθελε να συνδυάσει τα παραδοσιακά στοιχεία, όπως είναι η στρατιωτική στολή και το ξίφος με μοντέρνα στοιχεία, όπως είναι η πεταλούδα, που συμβολίζει τις ανησυχίες του μονάρχη για το περιβάλλον αλλά και τη σταδιακή «μεταμόρφωσή» του από πρίγκιπα της Ουαλίας σε βασιλιά της Γηραιάς Αλβιώνας.

Η βασίλισσα Καμίλα μόλις αντίκρυσε το πρώτο επίσημο πορτρέτο, μετά την στέψη του συζύγου της, στράφηκε προς τον καλλιτέχνη και του είπε με ενθουσιασμό: «Τον πέτυχες».

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024