Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεία: Ο 37χρονος παραδέχτηκε ότι επιχείρησε να βιάσει την 11χρονη προτού την δολοφονήσει

Ηλεία: Ο 37χρονος παραδέχτηκε ότι επιχείρησε να βιάσει την 11χρονη προτού την δολοφονήσει

Σύμφωνα με την ομολογία του, το παιδί τον απείλησε ότι θα μίλαγε στους γονείς της

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία από τον 37χρονο θείο της, ο οποίος σύμφωνα με νεότερα στοιχεία ομολόγησε ότι επιχείρησε να τη βιάσει.

Το παιδί μάλιστα αντέδρασε, αντιστάθηκε και τον απείλησε ότι θα μιλήσει στους γονείς της.

Υπενθυμίζεται ότι η ανήλικη είχε φύγει από το σπίτι της το βράδυ της Κυριακής (9/6) με σκοπό να πάει στους παππούδες της, ώσπου επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του θείου και δολοφόνου της και έκτοτε τα ίχνη της αγνοούνταν.

Τελικά εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της επόμενης ημέρας σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι σε απόσταση 25 χιλιομέτρων περίπου από το σπίτι της.

«Το παιδί βρέθηκε νεκρό σε μια αγροτική περιοχή, εκεί που μας οδήγησε ο δράστης, ο οποίος προσήχθη από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, βρήκαν βιντεοληπτικό υλικό, ταυτοποίησαν το όχημά του, ενώ  το ποινικό του παρελθόν μας οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι κάτι κακό συνέβη στο παιδί από τον συγκεκριμένο άνθρωπο», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Θα δούμε εάν το παιδί βιάστηκε και θα δούμε αν κάποιος το βίαζε καιρό»

«Προσήχθη, αρχικά δεν ήθελε να εξηγήσει στους αστυνομικούς τι ακριβώς συνέβη, στη συνέχεια όμως κατάφεραν και του απέσπασαν ομολογία και τους οδήγησε στο συγκεκριμένο σημείο οπού εκεί δολοφόνησε το άτυχο κοριτσάκι, το εγκατέλειψε και επέστρεψε στην οικία του», είπε.

Το Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη άνδρας για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού 11χρονης στην Ηλεία

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού.

Ειδικότερα, χθες 10-6-2024 τα ξημερώματα, δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, η εξαφάνιση της 11χρονης από την περιοχή της Μυρτιάς Ηλείας, όπου είχε θεαθεί τελευταία φορά στις 09-06-2024 το βράδυ.

Άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ Πύργου, ξεκίνησαν έρευνες για την ανεύρεση της ανήλικης,  με αποτέλεσμα τη συλλογή υλικού από το οποίο διακριβώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση του κατηγορούμενου, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προχθές 09-06-2024, το βράδυ, στη Μυρτιά Ηλείας, παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη και την μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας, για να συνευρεθεί μαζί της.

Είχε καταδικαστεί για βιασμό ανηλίκου

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος είχε κατηγορηθεί το 2017 για βιασμό ανηλίκου. Το 2020, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου του επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 ετών και 8 μηνών, ωστόσο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό –καθώς η νομοθεσία τότε το επέτρεπε– και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.

«Το παιδί δεν δέχτηκε και αντιστάθηκε»

«Από ό,τι λέει ο ίδιος το σκότωσε στο ίδιο σημείο. Αυτός ο άνθρωπος είχε ποινικό παρελθόν, είχε συλληφθεί πριν χρόνια για βιασμό ανηλίκου. Ήταν ξάδερφος της μητέρας και κουμπάρος της οικογένειας όποτε το παιδί ένιωθε άνετα, δε φοβήθηκε. Να δούμε αν υπάρχουν προγενέστερα περιστατικά που έχουν να κάνουν με αυτόν τον τύπο και με το παιδί. Περιμένουμε την ιατροδικαστική».

»Από ό,τι είπε ο ίδιος, ήθελε να έρθει σε ερωτική συνουσία με το παιδί, το παιδί δε δέχτηκε και αντιστάθηκε. Θα δούμε εάν το παιδί βιάστηκε και θα δούμε αν κάποιος το βίαζε καιρό», ανέφερε ο αστυνομικός αναλυτής Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στο Mega.

Sports in

Απρόοπτο με Κωνσταντέλια και Ότο – Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι διεθνείς

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους διεθνείς Κουλιεράκη και Ντεσπόντοφ – Απρόοπτο με τους Κωνσταντέλια και Ότο οι οποίοι ένιωσαν ένα σφίξιμο και δεν πήραν μέρος στην σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024