Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Καύσωνας: Πιθανές αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας της Ακρόπολης - Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ

Καύσωνας: Πιθανές αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας της Ακρόπολης – Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ

Σε συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός λόγω του καύσωνα που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή

Κλειστός αναμένεται να παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης τις επόμενες ημέρες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, λόγω του καύσωνα που αναμένεται να πλήξει την χώρα τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ έχει ως εξής:

«Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την ΕΦΑ Πόλης Αθηνών και από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων λόγω της πρόβλεψης υψηλών θερμοκρασιών, για τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως ο Αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα πρέπει να κλείσει από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα».

Πιο ζεστές μέρες θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη, με το θερμόμετρο να φτάνει στα ηπειρωτικά, ακόμα και τους 43 βαθμούς. Κλειστά σχολεία, τηλεργασία στο Δημόσιο και αυξημένη ετοιμότητα σε όλες τις Μονάδες Υγείας και το ΕΚΑΒ, περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – στις κινήσεις τη Πολιτείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ επί ποδός βρίσκεται και ο Στρατός για την περιφρούρηση περιστατικών δασών.

Ο Αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα πρέπει να κλείσει από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα

Σε συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός λόγω του καύσωνα που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή. Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κάλεσε τον διοικητή του ΕΚΑΒ και τους διοικητές των ΥΠΕ να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα προκύψουν από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

 Κλειστά όλα τα Δημοτικά και οι Παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα

Ο Δήμος Αθηναίων επανεκτιμώντας την κατάσταση και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να καταγραφούν αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα, αποφάσισε ότι όλοι οι Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί (Δημοτικοί και Ιδιωτικοί) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6.

Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε και η αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης -δηλαδή όλα τα Δημοτικά Σχολεία- εντός του Δήμου Αθηναίων, για το επόμενο διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 12-13/06, ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024