Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Σεισμικές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι

Κρήτη: Σεισμικές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι

Δύο σεισμοί σε μικρό χρονικό διάστημα σημειώθηκε στο Αρκαλοχώρι, στην Κρήτη. Πού εντοπίζονται, πόσο είναι το εστιακό βάθος

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου στο πολύπαθο Αρκαλοχώρι του του δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η πρώτη σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 09:00 και συγκεκριμένα στις 08:57. Ήταν εντάσεως 3,6 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να είναι η περιοχή του Αρκαλοχωρίου και συγκεκριμένα 4 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της περιοχής, με εστιακό βάθος 12,4 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του γεωδυναμικού ινστιτούτου.

«Αρκετοί κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους»

Ο πρώτος σεισμός στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε στις 09:17 και ήταν μεγαλύτερης εντάσεως, 4,2 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εξίσου ήταν η περιοχή του Αρκαλοχωρίου και συγκεκριμένα 4 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της περιοχής, με εστιακό βάθος 11,8 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του γεωδυναμικού ινστιτούτου.

Ο δεύτερος σεισμός στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, το ίδιο και οι μαθητές των σχολείων που βρίσκονται στις αυλές των σχολείων τους.

Οι δύο σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί σε κατοίκους του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.

Το πολύπαθο Αρκαλοχώρι και ο σεισμός του 2021

Το Αρκαλοχώρι είναι ένας τόπος που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τους σεισμούς. Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021, στις 09:17, συνέβη σεισμός μεγέθους 6,0 βαθμών με επίκεντρο κοντά στο Αρκαλοχώρι.

Ο σεισμός προκάλεσε υλικές καταστροφές στο Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε ο ναός του Προφήτη Ηλία.

Ο σεισμός, τότε, ήταν τμήμα σεισμικής ακολουθίας η οποία άρχισε στην περιοχή τέσσερις μήνες πριν από αυτόν τον σεισμό.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024