Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Apple: Συνεργασία με την OpenAI φέρνει το ChatGPT στα Iphone

Apple: Συνεργασία με την OpenAI φέρνει το ChatGPT στα Iphone

Ο τεχνολογικός γίγαντας χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια την τεχνητή νοημοσύνη ωστόσο αρνούνταν να διαφημίσει τον τρόπο με τον οποίο το έκανε

Η Apple παρουσίασε τη Δευτέρα μια πολυαναμενόμενη στρατηγική AI, ενσωματώνοντας την Apple Intelligence στην τεράστια γκάμα εφαρμογών της, συμπεριλαμβανομένης της Siri, και ανακοίνωσε μια συνεργασία με την OpenAI για να φέρει το ChatGPT στις συσκευές της.

Με αυτές τις κινήσεις, η κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone επιδιώκει να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι δεν έχει χάσει τον πόλεμο της τεχνητής νοημοσύνης από τη Microsoft, αν και μπορεί να έχει χάσει μερικές μάχες. Η Microsoft πήρε από νωρίς το προβάδισμα στην κούρσα για την εμπορική αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στοιχηματίζοντας στην OpenAI.

Το νέα σχέδια παρουσιάστηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple, ενώ ο τεχνολογικός γίγαντας παρουσίασε επίσης το τελευταίο λειτουργικό του σύστημα για τα ακουστικά Vision Pro και το iPhone.

Στο πλαίσιο των ενημερώσεων, μία ανανεωμένη Siri θα αξιοποιεί επίσης την τεχνογνωσία του ChatGPT

Και η Siri στο παιχνίδι

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης θα έρθουν με το πιο πρόσφατο λογισμικό για τις συσκευές της και θα επιτρέπουν στους χρήστες να συνοψίζουν κείμενο και να δημιουργούν άλλο περιεχόμενο, όπως εξατομικευμένα κινούμενα σχέδια για να στείλουν σε έναν φίλο ευχές για τα γενέθλιά του.

Η ενσωμάτωση του ChatGPT θα γίνει αργότερα μέσα στο έτος ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης. Η πρόσβαση στο chatbot θα μπορούσε να είναι δωρεάν και οι πληροφορίες των χρηστών δεν θα καταγράφονται, δήλωσε η εταιρεία.

Στο πλαίσιο των ενημερώσεων, μία ανανεωμένη Siri θα αξιοποιεί επίσης την τεχνογνωσία του ChatGPT και θα ζητά άδεια από τους χρήστες πριν από την υποβολή ερωτημάτων στην υπηρεσία OpenAI.

Καταναλωτές, όχι εταιρείες

Ενώ οι αντίπαλοί της στην τεχνητή νοημοσύνη στοχεύουν σε επιχειρήσεις, η Apple σχεδιάζει να ξεχωρίσει κάνοντας την τεχνολογία σχετική με τους περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες της – οι περισσότεροι από τους οποίους δεν είναι λάτρεις της τεχνολογίας.

Η Apple δήλωσε ότι το iOS 18 κάνει την αρχική οθόνη του iPhone πιο εύκολη στην προσαρμογή και περιλαμβάνει βελτιωμένες εκδόσεις των εσωτερικών εφαρμογών της.

Το νέο λογισμικό θα έρθει επίσης με μια λειτουργία «κλειδώματος μιας εφαρμογής» που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να προστατεύσουν ευαίσθητες πληροφορίες. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να κλειδώσουν συγκεκριμένες εφαρμογές και να διατηρήσουν τα δεδομένα πιο αυστηρά ελεγχόμενα στο λειτουργικό σύστημα.

Η Apple χρησιμοποιεί κάθε χρόνο το συνέδριο προγραμματιστών στα κεντρικά γραφεία της στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια για να παρουσιάσει ενημερώσεις στις δικές της εφαρμογές και τα λειτουργικά της συστήματα, καθώς και για να δείξει στους προγραμματιστές νέα εργαλεία που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στις εφαρμογές τους.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια την τεχνητή νοημοσύνη στο παρασκήνιο για να τροφοδοτεί λειτουργίες στις συσκευές της, όπως η ικανότητα των ρολογιών της να ανιχνεύουν ατυχήματα και πτώσεις. Αλλά ήταν απρόθυμη να διαφημίσει τον τρόπο με τον οποίο αυτή η τεχνολογία ενισχύει τη λειτουργικότητα στις συσκευές της, όπως έκανε η Microsoft.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024