Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Apple: Θα ανεβάσει τις πωλήσεις iPhone η τεχνητή νοημοσύνη;

Apple: Θα ανεβάσει τις πωλήσεις iPhone η τεχνητή νοημοσύνη;

Τι πιστεύουν οι αναλυτές – Τι αναμένει η εταιρεία.

Η κύρια είδηση από την πρώτη ημέρα του ετήσιου συνεδρίου WWDC της Apple αφορούσε τον εμπλουτισμό του λογισμικού της εταιρείας με την πλέον πρόσφατη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και την ενσωμάτωση του ChatGPT. Ωστόσο, αυτή η είδηση έχει και συνέχεια.

Πολλοί είναι οι αναλυτές που θεωρούν ότι η συγκεκριμένη επιλογή θα έχει σαν επακόλουθο και την αύξηση στις πωλήσεις συσκευών iPhone.

Αντιμετωπίζοντας τις ασταθείς καταναλωτικές δαπάνες και τον αναζωογονημένο ανταγωνισμό, η Apple έχει στρέψει το βλέμμα της στην τεχνητή νοημοσύνη ως έναν τρόπο να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των πελατών της (οι χρήστες των διάφορων προϊόντων της ανέρχονται σε άνω του ενός δισεκατομμυρίου) και να αναστρέψει την πτώση των πωλήσεων για το προϊόν της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Το λογισμικό, το οποίο απαιτεί ένα iPhone 15 Pro ή Pro Max για να λειτουργήσει, μπορεί να ενθαρρύνει έναν σημαντικό αριθμό νέων αγορών, είπαν αρκετοί αναλυτές. Κάποιοι μάλιστα προέβλεψαν ότι το ερχόμενο φθινόπωρο θα έρθει ο μεγαλύτερος κύκλος αναβάθμισης από την κυκλοφορία του iPhone 12 από την Apple το 2020, το οποίο προσέλκυσε τους καταναλωτές εν μέρει λόγω της συνδεσιμότητας 5G.

Ελπίδες…

«Αυτό που είδαμε σήμερα (χθες) ήταν πιο συναρπαστικό από οτιδήποτε έχουμε δει από τότε», δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής Γκιλ Λούρια του DA Davidson. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Apple ήταν 3,3% υψηλότερα στην αρχή της συνεδρίασης της Τρίτης, αφού έκλεισαν σχεδόν 2% χαμηλότερα τη Δευτέρα, ημέρα των σχετικών ανακοινώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία παρουσίασε αυτό που η ίδια ονόμασε Apple Intelligence, δηλαδή τη δική οπτική για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να δημιουργήσει κείμενο, εικόνες και άλλο περιεχόμενο κατόπιν εντολής.

Η Apple έδειξε πώς η δική της τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να δημιουργήσει προσαρμοσμένα emoji, ένα καρτούν σε φίλους ή επεξεργασίες που κάνουν ένα email να ακούγεται πιο επαγγελματικό. Ο ψηφιακός βοηθός Siri θα μπορούσε να ζητήσει από τους χρήστες αν ήθελαν και τη βοήθεια του ChatGPT.

… και σκεπτικισμός

Ωστόσο, υπήρξαν και αναλυτές που εξέφρασαν σκεπτικισμό, προβλέποντας ότι οι καταναλωτές δεν θα τρέξουν στα καταστήματα για αποκτήσουν μία συσκευή με περισσότερη ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη.

«Ενδεχομένως υπάρχουν αρκετά στοιχεία στο νέο και βελτιωμένο λογισμικό για να φέρουν πίσω μέρος των χαμένων εσόδων για την Apple, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να δημιουργηθεί μία νέα ομάδα… οπαδών», δήλωσε στο Reuters ο  αναλυτής της Forrester, Dipanjan Chatterjee.

Ο Tejas Dessai της Global X πρόσθεσε: «Οι επενδυτές θέλουν σαφώς μια πιο ολοκληρωμένη και φιλόδοξη στρατηγική από την Apple όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη».

Πηγή: OT.gr

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024