Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Οργή για την «απαράδεκτη» συνεργασία της Apple με την OpenAI

Έλον Μασκ: Οργή για την «απαράδεκτη» συνεργασία της Apple με την OpenAI

Μπαράζ αναρτήσεων στο Χ με προειδοποιήσεις για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, απείλησε ότι θα απαγορεύσει τις συσκευές της Apple από τις εταιρείες του, και σε μια σειρά αναρτήσεων στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), μοιράστηκε τις ανησυχίες του σχετικά με το εάν η Apple και η OpenAI θα προστατεύσουν τις πληροφορίες των χρηστών.

Ο Ελον Μασκ χαρακτήρισε την ενσωμάτωση λογισμικού μεταξύ των δύο εταιρειών «μια απαράδεκτη παραβίαση ασφάλειας» και είπε ότι η Apple «δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει».

Η Apple ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη «εισβολή» της στην τεχνητή νοημοσύνη τη Δευτέρα, η οποία περιλαμβάνει μια ενημέρωση για τον φωνητικό βοηθό της Siri.

Apple: Ανακοίνωσε ενσωμάτωση τεχνολογίας AI σε σειρά εφαρμογών

Ως μέρος της ενημέρωσης, το Siri μπορεί να χρησιμοποιήσει το δημοφιλές chatbot ChatGPT της OpenAI. Η Apple είπε ότι θα ζητηθεί από τους χρήστες άδεια να μοιραστούν τις ερωτήσεις τους με το ChatGPT και τα αιτήματα και οι πληροφορίες τους δεν θα καταγραφούν. 

«Είναι εντελώς παράλογο το γεγονός ότι η Apple δεν είναι αρκετά έξυπνη για να φτιάξει το δικό της AI, αλλά είναι κατά κάποιο τρόπο ικανή να διασφαλίσει ότι η OpenAI θα προστατεύσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας!» έγραψε ο Μασκ έγραψε μετά την εκδήλωση. Είπε μάλιστα ότι οι συσκευές της Apple θα απαγορευθούν εάν η εταιρεία «ενσωματώσει το OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος», αναφερόμενος στο λειτουργικό σύστημα της Apple.

Μασκ vs Κουκ

Ο Μασκ απάντησε απευθείας σε μια ανάρτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Τιμ Κουκ, και ισχυρίστηκε ότι θα απαγορεύσει τις συσκευές Apple από τις εγκαταστάσεις των εταιρειών του, εκτός εάν ο Κουκ αποφασίσει «να σταματήσει αυτό το ανατριχιαστικό λογισμικό υποκλοπής». Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι επισκέπτες των εταιρειών του θα καλούνται να ελέγχουν τις συσκευές Apple τους στην είσοδο.

Ο Μασκ συνίδρυσε την OpenAI το 2015 και αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο του το 2018. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε ένθερμος επικριτής της εταιρείας και του διευθύνοντος συμβούλου Σαμ Άλτμαν. Τον Μάρτιο, ο Μασκ μήνυσε την OpenAI και τον Άλτμαν, μεταξύ άλλων, ισχυριζόμενος ότι εγκατέλειψαν την ιδρυτική αποστολή της εταιρείας να αναπτύξει AI «προς όφελος της ανθρωπότητας γενικά».

Ο Μασκ συγκέντρωσε 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης για τον επίδοξο ανταγωνιστή της OpenAI, xAI, της οποίας το πρώτο προϊόν, το Grok, προορίζεται να χρησιμεύσει ως απάντηση στο ChatGPT. Εκτός από την Tesla, τη SpaceX και την xAI, ο Musk είναι ιδρυτής της startup διεπαφής εγκεφάλου Neuralink και της Boring Company.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024