Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Pebbling: «Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι» - Tο νέο trend στις σχέσεις

Pebbling: «Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι» – Tο νέο trend στις σχέσεις

Έχουμε πολλά να μάθουμε από τους πιγκουίνους για την αγάπη... Κρατήστε σημειώσεις!

Εσείς γνωρίζατε πόσο ρομαντικοί είναι οι πιγκουίνοι;

Όταν ένας πιγκουίνος Gentoo είναι ερωτευμένος, προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του με ένα συμβολικό δώρο: ένα… πετραδάκι (pebble). Οι πέτρες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή φωλιών και σηματοδοτούν το ενδιαφέρον του για να γίνουν ζευγάρι.

Τώρα, όπως φαίνεται στο TikTok, οι άνθρωποι παίρνουν παράδειγμα από αυτά τα χαριτωμένα ζώα της Ανταρκτικής, αναδεικνύοντας ένα νέο trend που ονομάζεται «pebbling».

Για πολλούς ανθρώπους η προσφορά δώρων είναι μια τρυφερή «γλώσσα αγάπης». Συχνά θυμούνται κάθε μικρό δωράκι που έλαβαν από τους αγαπημένους τους, επειδή έχει μεγάλη επίδραση πάνω τους.

Όταν αφιερώνετε χρόνο να διαλέξετε ένα δώρο με νόημα, το άτομο αυτό καταλαβαίνει πως το ακούτε και το γνωρίζετε σε βάθος. Και δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα κάτι μεγάλο ή ακριβό. Αυτό που μετράει είναι η προσπάθεια και η σκέψη πίσω από το δώρο.

Όταν τα ζευγάρια αρχίζουν να «μιλούν» ο ένας τη «γλώσσα αγάπης» του άλλου, οι πράξεις τους γίνονται πιο συνειδητές και ουσιαστικές. Λένε «σ’ αγαπώ» με τρόπο που αντιλαμβάνεται ο σύντροφός τους, ο οποίος νιώθει ότι τον προσέχουν και ότι τον εκτιμούν.

«Μιλάτε» την ίδια «γλώσσα»;

Όλοι εκφράζουμε και εισπράττουμε την αγάπη διαφορετικά. Το να μάθουμε και να κατανοήσουμε αυτές τις διαφορές μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη σχέση μας.

Μιλώντας συχνά σχετικά με το τι σας γεμίζει, μπορείτε να επιτύχετε την αμοιβαία κατανόηση. Όχι μόνο θα μάθετε περισσότερα ο ένας για τον άλλον, αλλά θα συνδεθείτε με πιο ουσιαστικό τρόπο.

Η γλώσσα αγάπης του συντρόφου σας μπορεί να μην είναι ίδια με τη δική σας. Όταν συμβαίνει αυτό, μπορεί να υπάρξουν παρανοήσεις. Ωστόσο, εάν ο ένας μάθει να «μιλάει» τη «γλώσσα» του άλλου, θα νιώσετε πως σας αγαπούν, σας εκτιμούν και θα είστε πιο ευτυχισμένοι στη σχέση σας.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Global Journal of Health Science, η βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων μπορεί να βοηθήσει την εγγύτητα σε έναν γάμο.

Οι πιγκουίνοι μένουν πιστοί στο ταίρι τους όλη τους τη ζωή

Στα πλαίσια μιας 30ετούς έρευνας πάνω στους πιγκουίνους του Μαγγελάνου, ενός είδους από τα πιο συνηθισμένα αλλά και πιο παραγνωρισμένα, αποκαλύφθηκε μία από τις πιο ρομαντικές ιστορίες του ζωικού βασιλείου.

Με προσδόκιμο ζωής περίπου τα 20 χρόνια, το συγκεκριμένο ζευγάρι καταγράφηκε να είναι «μαζί» για περισσότερο από 16, όλη τους την αναπαραγωγική ζωή δηλαδή. Κάτι σαν «highschool sweethearts» για τα ανθρώπινα δεδομένα.

Είχαν διανύσει ο καθένας τους πάνω από 300.000 χλμ. σε αναζήτηση τροφής, μα κάθε χρόνο, επέστρεφαν στην ακριβώς ίδια φωλιά που είχε χτίσει το αρσενικό φλερτάροντας για πρώτη φορά το θηλυκό, για να βρουν ο ένας τον άλλο ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους συντρόφους της αποικίας.

Οι βιολόγοι έχουν εκφράσει την έκπληξή τους, καθώς παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο είδος πιγκουίνου είναι μονογαμικό, συνήθως η σχέση των ζευγαριών διακόπτεται αρκετά νωρίς, είτε λόγω θανάτου ενός από τους δύο, ένεκα και των πολλών κινδύνων που επιφυλάσσουν τα μακρινά ταξίδια, είτε από την αποτυχία αναπαραγωγής από ένα σημείο και μετά.

Κάνουν και σχέσεις εξ αποστάσεως

Αν είστε μακριά από το σύντροφό σας αυτή τη στιγμή και ανησυχείτε για το αν θα αντέξει ή όχι η σχέση σας τη δοκιμασία της απόστασης, δεν είστε μόνοι!

Ο μικρός πιγκουίνος του γένους Eudyptes εμπλέκεται σε σχέσεις μεγάλης απόστασης με το σύντροφό του, περνώντας τον περισσότερο χρόνο του μακριά και επιστρέφοντας μετά από μήνες στον ίδιο σύντροφο για τεκνοποίηση.

«Σε αυτά τα εξαιρετικά πιστά ζώα, που συχνά διατηρούν τον ίδιο σύντροφο για αναπαραγωγή για όλη τη τους τη ζωή, το ζευγάρι μπορεί να χωρίζεται από εκατοντάδες έως και χιλιάδες χιλιόμετρα στη θάλασσα», σύμφωνα με τον ερευνητή Ζαν-Μπατίστ Τιεμπό.

Πηγή: Vita

Sports in

Ο Γιαννακόπουλος προανήγγειλε επέκταση του Αταμάν (pic)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανάρτησή του στα social media άφησε να εννοηθεί πως ο Εργκίν Αταμάν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024