Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το Τεχνολογικό Πάρκο αλλάζει τον Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Το Τεχνολογικό Πάρκο αλλάζει τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Συνέντευξη του δημάρχου Αγίων Αναργύρων - Καματερού στο ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Αλλάζει τα δεδομένα ο δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, με την κατασκευή του Τεχνολογικού Πάρκου σύμφωνα με όσα λέει ο Δήμαρχος της πόλης Σταύρος Τσίρμπας. Μετατρέπεται σε κέντρο αναφοράς για την νεολαία και δίνει νέες προοπτικές ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ποιους τομείς υπάρχει προοπτική ανάπτυξης; 

 Ένας από τους στρατηγικούς μας στόχους ήταν και παραμένει η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για εξωστρέφεια και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.. Ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο έργο αστικών αναπλάσεων στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, δημιουργώντας ασφαλείς συνθήκες αστικής κινητικότητας, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τον τομέα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
Σίγουρα σε αυτό το σχεδιασμό, θα συντελέσει και το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του π.αμαξοστασίου του ΟΣΕ, το οποίο θα δημιουργήσει ένα Τεχνολογικό Πάρκο που θα συνδυάζει την εκπαίδευση, την τεχνολογία αλλά και την αναψυχή σε ένα χώρο 65.000τμ στο κέντρο των Αγίων Αναργύρων. Το έργο ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες και με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει ένα πόλο έλξης και επισκεψιμότητας για ολόκληρη την πόλη. 

 Ανταπεξέρχονται οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου στις κοινωνικές προκλήσεις λόγω της ακρίβειας;  

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού, από το Νοέμβριο του 2023 αποτελεί και επίσημα μία Υγιής Πόλη, πιστοποιημένη από τον ΠΟΥ. Έτσι οι κοινωνικές δομές μας είναι συντονισμένες με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, ώστε να βρίσκονται δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και χρειάζονται ενίσχυση με κάθε τρόπο. Μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο αλλά και με τα πολύπλευρα προγράμματα της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, τα συσσίτια, τα προγράμματα εκπαίδευσης και ένταξης στην εργασία, τις Σχολές Γονέων  καθώς και τις δράσεις που αφορούν στην υγεία και την πρόληψη, ενισχύουμε με κάθε τρόπο την κοινωνική συνοχή, βοηθώντας κάθε συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει πρόβλημα.  

 Είναι στόχος ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δήμου; 

 Φυσικά και είναι. Έχουμε κάνει αρκετά βήματα τα προηγούμενα χρόνια, ψηφιοποιώντας αρκετές από τις υπηρεσίες μας, ειδικά στο κομμάτι της καθημερινότητας. Την προηγούμενη περίοδο σκεφτείτε,  δεχθήκαμε περισσότερα από 25.000 ηλεκτρονικά αιτήματα, διεκπεραιώνοντας με επιτυχία το 97% αυτών, χωρίς να έρθουμε σε επαφή με τον πολίτη, χωρίς ουρές, αργοπορίες κλπ. Αξιοποιήσαμε στο μέγιστο όλα τα διαθέσιμα μέσα, ακόμα και τα κοινωνικά δίκτυα ώστε να δώσουμε λύσεις και νομίζω ότι έχουμε πετύχει πολλά. Σίγουρα έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, όμως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση να προσφέρουμε ποιοτικές και γρήγορες ψηφιακές υπηρεσίες για τους δημότες μας. 

 Ως νέος πρόεδρος του ΑΣΔΑ ποιες είναι οι προτεραιότητες; 

Ο ΑΣΔΑ είναι κατά τη γνώμη μου το όχημα που θα καταστήσει τη Δυτική Αθήνα τα επόμενα χρόνια ένα πραγματικό πρωταγωνιστή. Μέσα από τους άξονες των υποδομών, της κοινωνικής ισότητας και της επιχειρηματικότητας, δρομολογούμε ένα τεράστιο πρόγραμμα επενδύσεων της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ που θα διοχετευθούν στα μέλη του Συνδέσμου, βοηθώντας ισάξια όλους τους Δήμους, δημιουργώντας ανάπτυξη και εξωστρέφεια. 

Η Δυτική Αθήνα έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο και νομίζω βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε κατάλληλα και να προχωρήσουμε στο μέλλον.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι, για να δώσουμε στους συμπολίτες όλα όσα αξίζουν. 

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024