Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει τέτοια δυναμική που θα μειωθεί περαιτέρω η ψαλίδα με τη ΝΔ

Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει τέτοια δυναμική που θα μειωθεί περαιτέρω η ψαλίδα με τη ΝΔ

«Ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε διαφορά και απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία στις 23 μονάδες και τώρα έχουμε 13», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Βούλα Κεχαγιά

Θα δείτε ότι συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει τέτοια δυναμική που θα μειωθεί περαιτέρω η ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία, επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Talk Radio».

Συνεχίζοντας η Βούλα Κεχαγιά υποστήριξε ότι «ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε διαφορά και απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία στις 23 μονάδες και τώρα έχουμε 13. Θα μου πείτε, φτάνει αυτό; Όχι, δεν φτάνει, αλλά σας λέω ότι θα δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο και με ορίζοντα από εδώ και πέρα το συνέδριο μας, το οποίο θα είναι καταστατικό και θα γίνουν τομές, ριζικές αλλαγές».

«Θα εκπονήσουμε ένα πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα»

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει, η Βούλα Κεχαγιά είπε πως «τα εκλογικά αποτελέσματα δεν πρέπει να τα βλέπουμε σε σχέση μόνο με τις επιδόσεις ενός κόμματος, αλλά σε σχέση με τις επιδόσεις όλων των κομμάτων. Ξέραμε ότι θα είμαστε δεύτεροι, και ο στόχος κάποιων να μας κάνουν τρίτους δεν επετεύχθη. Αυτό είναι μία επιτυχία».

Σύμφωνα με την ίδια, ο στόχος απομειωθεί η ισχύς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη επετεύχθη. «Γιατί εμείς θεωρούμε ότι με την πολύ δυναμική και αξιόπιστη αντιπολίτευση που ασκήσαμε στον κ. Μητσοτάκη με αιχμή το ζήτημα της ακρίβειας που κατακαίει όλους τους πολίτες, τις προτάσεις μας για το φορολογικό αλλά και την απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών – αναφέρω ενδεικτικά κάποια θέματα που απασχόλησαν την κοινωνία – θεωρούμε ότι συμβάλλαμε στο να κατανοήσει ο ελληνικός λαός ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη λέει ψέματα και δεν θέλει να αλλάξει την κοινωνική της πολιτική», τόνισε.

Ερωτηθείσα για τους λόγους που οι ψηφοφόροι δεν στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «αυτό το μήνυμα το λαμβάνουμε και να είστε σίγουροι ότι θα το αξιοποιήσουμε προς όφελος μας. Δηλαδή θα εκπονήσουμε ένα πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα, γιατί στο τελευταίο δίμηνο καταθέσαμε ήδη δύο πολύ εμπεριστατωμένες και απολύτως κοστολογημένες προτάσεις νόμου για την ακρίβεια και για το φορολογικό, θα δείτε την πρότασή μας -που την είδατε σε τηλεοπτικά σποτ- για τη στεγαστική κρίση αναλυτικά, για τους μικρομεσαίους, για τους νέους ανθρώπους, τους συμπολίτες μας οι οποίοι μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας ανέδειξαν πρώτη εκλογική δύναμη στις ηλικίες 17 ως 34».

Για το σενάριο να σχηματίσουν κοινή κοινοβουλευτική ομάδα η Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που, ωστόσο, διαψεύστηκε και από τα δύο κόμματα, η Βούλα Κεχαγιά ανέφερε πως «ας κάνουμε λίγο κράτει, κ. Χατζή. Μπορεί να υπάρχει ο πρόθυμος σύμμαχος, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε τι γίνεται στα εσωτερικά των επιμέρους πολιτικών δυνάμεων. Αυτό είναι ένα σενάριο το οποίο θεωρείτε ότι περπατάει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν θέλω τώρα να ανακατευτώ και δεν είναι και σωστό, ωστόσο απλώς το θέτω ως ερώτημα. Έχει πει το ΠΑΣΟΚ ότι «ανοίγω τις πόρτες μου και ενσωματώνω άλλες πολιτικές δυνάμεις»;».

Κεχαγιά για τον ανασχηματισμό: Οι αλλαγές προσώπων είναι ένα κυρίως επικοινωνιακό μέσο

Για το σχόλιο του δημοσιογράφου ότι «η Κεντροαριστερά είναι της πλάκας», η Βούλα Κεχαγιά απήντησε ότι «η Κεντροαριστερά δεν θεωρώ ότι είναι μια έννοια που είναι «της πλάκας». Γιατί κι εμείς μιλάμε για κεντροαριστερά. Αυτό σημαίνει ότι εμείς προσδίδουμε σοβαρότητα στην έννοια, είναι από μόνη της σοβαρή η έννοια της Κεντροαριστεράς».

Για το τι μήνυμα πήρε ο κ. Μητσοτάκης από την κάλπη των ευρωεκλογών και τον φημολογούμενο ανασχηματισμό ανέφερε πως «το θέμα είναι τι μήνυμα μπορεί να πήρε ο κ. Μητσοτάκης, ποιο είναι το μήνυμα που εισέπραξε. Εγώ διάβαζα χθες και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, που έγραφαν για «χαστούκια στην κυβέρνηση» και «ηχηρό μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη». Ο κ. Μητσοτάκης, όταν κάλεσε τους πολίτες στις κάλπες, τους ζήτησε να βλέπουν στα ψηφοδέλτια το πρόσωπό του, που σημαίνει η αποδοκιμασία του 28% -σε σχέση πάντα με το 41% πριν από 11 μήνες- είναι και αποδοκιμασία προς το πρόσωπό του και τις πολιτικές του. Οι αλλαγές προσώπων είναι ένα κυρίως επικοινωνιακό μέσο σε πρώτη φάση. Η πολιτική, όμως, και η άσκηση πολιτικής, είναι το κύριο μέσο για να πείσεις το εκλογικό ακροατήριο».

Πρόσθεσε ακολούθως πως «όταν έβαλε ο κ. Μητσοτάκης, για παράδειγμα, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, δεν περιμέναμε όλοι να δούμε τα αποτελέσματα που βλέπουμε τώρα, να παραλύει σε καθημερινή βάση το δημόσιο σύστημα υγείας και να ιδιωτικοποιείται από το παράθυρο; Το περιμέναμε».

«Το σχέδιο μας για την Υγεία δεν βάζει από το παράθυρο ιδιώτες»

Για την ανάγκη παρουσίασης συγκεκριμένου σχεδίου για την Υγεία από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε ότι «τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την υγεία; Συν τω χρόνω θα δείτε και το πλήρες κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Βεβαίως και έχουμε σχέδιο για την υγεία. Και το σχέδιο μας για την Υγεία δεν βάζει από το παράθυρο ιδιώτες, και λέει ότι ο μισθός του εισερχόμενου γιατρού δεν μπορεί να είναι κάτω από 2.000 ευρώ, γιατί ανθρώπους που έχουν εξαντληθεί χρόνια στο διάβασμα δεν μπορούμε να τους έχουμε με 1.200 ευρώ.

Τέλος, για την αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στην αύξηση των επενδύσεων για την Υγεία, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το έχει εξηγήσει κ. Χατζή, μίλησε για επενδύσεις και ανακατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Εμείς θα επιδιώξουμε να γίνει μια ανακατεύθυνση ή να κάνουμε μια επαναδιαπραγμάτευση για την κατεύθυνση των πόρων. Θα ψάξουμε να βρούμε πόρους για να ενισχυθεί η δημόσια υγεία, αυτό λέμε».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024