Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωεκλογές: Κατρακύλα του Die Linke και μια νέα πραγματικότητα για την γερμανική αριστερά

Ευρωεκλογές: Κατρακύλα του Die Linke και μια νέα πραγματικότητα για την γερμανική αριστερά

Η πολιτικός από την Ιένα της Θουριγγίας που για πολλά χρόνια καθόρισε τον χαρακτήρα του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) έσπασε τα δεσμά και ίδρυσε τη «Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ (BSW)».

H Σάρα Βάγκενκνεχτ -πρώην αντιπρόεδρος του κόμματος Die Linke και συμπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του- ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2023 ότι αποχωρεί από το κόμμα για να ιδρύσει ένα νέο.

Οκτώ μήνες μετά καβαλώντας το άρμα του «Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ (BSW) – Λογική και Δικαιοσύνη» δοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές και πέτυχε. Απέσπασε ένα ικανοποιητικό ποσοστό 6,2% και έστειλε στα τάρταρα το ιστορικό Die Linke, στο 2,7%.

Η Σάρα Βάγκενκνεχτ  δεν έχει αποκαλύψει ακόμα  σε ποια πολιτική ομάδα του ευρωκοινοβουλίου θα ενταχθούν οι ευρωβουλευτές της

Το νέο κόμμα της Βάγκενκνεχτ, σύμφωνα με το καταστατικό, στοχεύει «στη δημιουργία ενός ισχυρού κινήματος διαμαρτυρίας ενάντια σε πολιτικές που αγνοούν τις επιθυμίες και τα συμφέροντα των πολιτών».

Μετά τις εκλογές δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη για το αποτέλεσμα κι έκανε λόγο για «ιστορική επιτυχία», ωστόσο, δεν αποκάλυψε σε ποια πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ενταχθούν οι ευρωβουλευτές της.

Με αριστερή οικονομική πολιτική αλλά και περιορισμό της μετανάστευσης

Η πολιτικός από την Ιένα της Θουριγγίας που για πολλά χρόνια καθόρισε τον χαρακτήρα του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) κομίζει κάτι νέο και τα πρώτα δείγματα γραφής για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει να είναι ήδη ορατές.

Η ίδια και περίπου 40 πρώην σύντροφοί της από το Die Linke αποτέλεσαν τον αρχικό πυρήνα του κόμματος -το οποίο θα αλλάξει όνομα πριν από τις επόμενες προγραμματισμένες γερμανικές εθνικές εκλογές το φθινόπωρο του 2025 – και υπόσχονται να εργαστούν για τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου σχηματισμού που θα θέσει υποψηφιότητα στις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία.

Χαράσσοντας τις βασικές πολιτικές γραμμές η Βάγκενκνεχτ δείχνει να κάνει ανοίγματα σε πολιτισμικά συντηρητικούς ψηφοφόρους δηλώνοντας υπέρ μιας αυστηρότερης μεταναστευτικής πολιτικής ενώ στα οικονομικά διατηρεί τις «γραμμές» της αριστεράς διεκδικώντας ένα μείγμα: ασφάλειας των θέσεων εργασίας, υψηλότερων μισθών και γενναιόδωρων παροχών.

Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση που λαμβάνει μέρος δικαιώνει τη Βάγκενκνεχτ αφού κατάφερε να περιορίσει τα φτερά του Die Linke και να ανακόψει μέρος της δυναμικής του AfD.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024