Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: «Απειλεί» τους Τόρις το κόμμα του ακροδεξιού Φάρατζ στις δημοσκοπήσεις – «Πέφτουν» οι Εργατικοί

Βρετανία: «Απειλεί» τους Τόρις το κόμμα του ακροδεξιού Φάρατζ στις δημοσκοπήσεις – «Πέφτουν» οι Εργατικοί

Βέβαια θεωρούν οι δημοσκόποι στη Βρετανία την ήυττα του Ρίσι Σούνακ - Παραμένουν πρώτοι οι Εργατικοί αλλά χάνουν δυνάμεις

Το κόμμα του ευρωσκεπτικιστή ακροδεξιού Νάιτζελ Φάρατζ «Reform UK» έκλεισε την ψαλίδα με τους Συντηρητικούς του Ρίσι Σούνακ στις  δημοσκοπήσεις, καταγράφοντας διαφορά μόλις μίας μονάδας.

Η νέα δημοσκόπηση της YouGov δείχνει ότι το κόμμα του Φάρατζ συγκεντρώνει 17%, μόλις μία μονάδα πίσω από τους Τόρις, που συγκεντρώνουν 18%.

Ισχυρό παραμένει το προβάδισμα των Εργατικών, ωστόσο, χάνει δυνάμεις και υποχωρεί κατά τρεις μονάδες στο 38%.

Αντίθετα, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες LibDems έχουν αυξήσει το ποσοστό τους κατά τέσσερις μονάδες, φθάνοντας στο 15%, μετά την παρουσίαση του μανιφέστου τους. Σημειώνεται ότι οι LibDems προέταξαν την ενίσχυση του βρετανικού δημόσια συστήματος υγείας (NHS), καθώς και τον καθαρισμό θαλασσών και ποταμών μετά από την πρωτοφανή μόλυνση που σημειώθηκε τον τελευταίο χρόνο.

Η δημοσκόπηση της YouGov  διενεργήθηκε την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Ιουνίου.

«Καλύτερος ηγέτης ο Φάρατζ από τον Σούνακ»

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι άλλη δημοσκόπηση δείχνει πως ο Νάιτζελ Φάρατζ είναι η πρώτη επιλογή για να διαδεχθεί τον Ρίσι Σούνακ στην ηγεσία των Τόρις, κρίνοντας ότι θα είναι «καλύτερος ηγέτης» από τον απερχόμενο πρωθυπουργό.

Η δημοσκόπηση των Redfield and Wilton, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας The Independent, διεξήχθη σε 2.000 ενήλικες την Τετάρτη και την Πέμπτη και έδειξε ότι το 19% των πολιτών πιστεύει ότι ο Φάρατζ πρέπει να αναλάβει τη θέση του Σούνακ, ενώ το 22% των ψηφοφόρων των Συντηρητικών του 2019 που συμμετείχαν στην έρευνα συμφωνεί.

Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, πως τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν την άνοδο Φάρατζ στην γκάφα του Ρίσι Σούνακ αναφορικά με τον εορτασμό των 80 χρόνων από την απόβαση στη Νορμανδία (D-Day), που αποτελεί την σημαντικότερη ίσως επέτειο στην Ευρώπη.

Επιπλέον, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, στις ανησυχητικές δημοσκοπήσεις για τους Συντηρητικούς, το 37% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το κόμμα Reform UK του Φάρατζ θα πρέπει να αντικαταστήσει τους Τόρις ως αξιωματική αντιπολίτευση στους Εργατικούς, με το 30% να διαφωνεί.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 45% του συνόλου των ψηφοφόρων πιστεύει πως οι Εργατικοί θα κερδίσουν τις επόμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ μόλις το 19% διαφωνεί.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024