Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Αποδέχεται το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός - Καλεί τις ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ

Χαμάς: Αποδέχεται το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός – Καλεί τις ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ

Η Χαμάς από την πρώτη στιγμή καλωσόρισε το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Χαμάς αποδέχεται την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στη Γάζα και είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί τις λεπτομέρειες εφαρμογής, δήλωσε σήμερα ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης στο Reuters, προσθέτοντας ότι εναπόκειται στην Ουάσινγκτον να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ θα την τηρήσει.

Ο πόλεμος στη Γάζα συμπλήρωσε σήμερα 249 ημέρες

Η Χαμάς αποδέχεται την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων και την ανταλλαγή ομήρων και Παλαιστινίων κρατουμένων, διευκρίνισε.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιμετωπίζει ένα πραγματικό τεστ ως προς την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της. Έχει την υποχρέωση να αναγκάσει τις δυνάμεις κατοχής να τερματίσουν άμεσα τον πόλεμο κατ’ εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», πρόσθεσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Ωστόσο, το εν λόγω ψήφισμα δεν είναι το πρώτο που ζητά τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Γάζα και ψηφίζεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο τον Μάρτιο ψήφισε υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και της απελευθέρωσης όλων των αιχμαλώτων στον θύλακα.

Εκείνο το ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε με 14-0 ψήφους και μόνο οι ΗΠΑ απείχαν, δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Προηγουμένως, οι ΗΠΑ μπλόκαραν τρία ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητούσαν κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με τη μακρόχρονη πολιτική διπλωματικής υποστήριξης του Ισραήλ.

Οι άμαχοι στη Γάζα ελπίζουν ότι ο πόλεμος επιτέλους θα τερματιστεί.

Το σχόλιο Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν, που πραγματοποιεί νέα περιοδεία στην περιοχή για να προωθήσει το σχέδιο εκεχειρίας, δήλωσε από το Τελ Αβίβ ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου του επανέλαβε «την δέσμευσή του» για την κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ χαρακτήρισε «ενθαρρυντικό μήνυμα» την ανακοίνωση της Χαμάς υπέρ της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι συζητήσεις για το μέλλον του παλαιστινιακού θύλακα μετά την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός θα συνεχισθούν σήμερα και τις επόμενες ημέρες. «Είναι σημαντικό να έχουμε τα σχέδια αυτά», είπε.

Sports in

Στην Αθήνα ο Ντόρσεϊ – Ολοκληρώνεται η επιστροφή του στον Ολυμπιακό

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (29/6) στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024