Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αμοργός: Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα του 59χρονου τουρίστα που αγνοείται

Αμοργός: Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα του 59χρονου τουρίστα που αγνοείται

Η τελευταία του επικοινωνία ήταν με την αδερφή του το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου. Της έστειλε μία φωτογραφία της πινακίδας με τις πληροφορίες του μονοπατιού που ακολουθούσε.

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό. Οι αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο, ενώ ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή που εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα των κινητών του.

Τα ίχνη του Έρικ Κάλιμπετ έχουν χαθεί από το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου, όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενεί στο νησί, να ανησυχήσει. Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, περίπου στις 15:30 δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις αρχές σήμανε συναγερμός.

Στο νησί υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, ώσπου έπεσε το σκοτάδι και οι έρευνες ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα με το πρώτο φως.

Ο Έρικ Κάλιμπετ είναι γνωστός στην Αμοργό, καθώς τη λατρεύει και την έχει επισκεφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν

Καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας είχε στηθεί στην Αμοργό μια μεγάλη επιχείρηση τόσο από στεριάς, όσο και από αέρος και διά θαλάσσης.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό, εθελοντές, κλιμάκιο διασωστών, drone και ελικόπτερο (λίγο πριν τις 20:30 έκανε την τελευταία του πτήση). Μάλιστα, στο νησί έφτασαν και συνέδραμαν αστυνομικοί από την Νάξο με επικεφαλής αξιωματικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του in οι έρευνες επικεντρώθηκαν όχι μόνο στο μονοπάτι που φέρεται να ακολούθησε ο 59χρονος, το οποίο είναι βατό και πολύ μεγάλο, αλλά και σε άλλα μονοπάτια από τη Χώρα προς τα Κατάπολα.

«Η περιοχή είναι πολύ μεγάλη και τα μονοπάτια από Χώρα για Κατάπολα έχουν και πολλά παρακλάδια», εξηγούν οι κάτοικοι στο in και επισημαίνουν πως ο Έρικ Κάλιμπετ είναι γνωστός στην Αμοργό, καθώς τη λατρεύει και την έχει επισκεφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. «Μάλλον κάτι του έχει συμβεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο νησί, τον γνωρίζουμε», αναφέρουν.

Η τελευταία επικοινωνία με την αδερφή του

Ο 59χρονος διαθέτει δύο κινητά, όμως δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις. Μάλιστα, η τελευταία του επικοινωνία ήταν με την αδερφή του στην εφαρμογή WhatsApp, στην οποία έστειλε μία φωτογραφία της πινακίδας με τις πληροφορίες του μονοπατιού.

Το τελευταίο μήνυμα του 59χρονου στην αδερφή του

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, που φέρνει στο φως το in, η αδερφή του τού έστειλε μήνυμα στις 07:32, δηλαδή μισή ώρα αφότου ο 59χρονος ξεκίνησε για πεζοπορία. Στις 09:07 έκαναν βιντεοκλήση και στις 09:20 της έστειλε μία φωτογραφία της πινακίδας με τις πληροφορίες του μονοπατιού.

Εκείνη του απάντησε: «Είμαι τόσο εντυπωσιασμένη. Ανυπομονώ να έρθω εκεί και να κάνω πεζοπορία μαζί σου». Ο αδερφός της διάβασε το μήνυμα, αλλά δεν της απάντησε, ενώ φαίνεται ότι τελευταία φορά ήταν ενεργός στις 09:22. Έκτοτε η τύχη του αγνοείται.

Το τελευταίο του στίγμα και ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε

Το πρωί της Τετάρτης 12 Ιουνίου έγινε αίτημα από τις αρχές προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να πραγματοποιηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου, με την ελπίδα ότι τα κινητά του δεν έχουν απενεργοποιηθεί ή καταστραφεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο στίγμα εντοπίστηκε μέσω της κεραίας στην Ικαρία μεταξύ μίας περιοχής που ονομάζεται Τερλάκι και Λέλη.

Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον 59χρονο είναι η κα Σοφία στον Ασφοντυλίτη, στην ταβέρνα της οποίας έκανε στάση περίπου στις 09:30 και αγόρασε ένα νερό και ένα αναψυκτικό πριν χαθούν τα ίχνη του.

«Μέχρι τον Ασφοντυλίτη είναι περίπου η μισή διαδρομή. Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Ήταν ιδρωμένος, αλλά μέσα στην τρελή χαρά», αναφέρει η Ελευθερία Ψυχογιού, διασώστρια της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ), που συμμετέχει στις έρευνες.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού και ελικόπτερο

Ο 59χρονος, σύμφωνα με τη μαρτυρία της κα Σοφίας, της έδειξε στον χάρτη τη διαδρομή που θα ακολουθήσει. Ωστόσο, τελικά μάλλον πήρε άλλο μονοπάτι.

«Δεν πήγε από το μοναστήρι, που το μονοπάτι είναι πιο βατό και εύκολο. Έχει βέβαια δύο σημεία πιο επικίνδυνα. Ακολούθησε ένα άλλο μονοπάτι στο βουνό, κατέβηκε στην κεραία και μετά το “έκοψε” για Κατάπολα», εξηγεί η κα Ψυχογιού και τονίζει ότι έχουν «χτενίσει» τόσο το μονοπάτι, όσο και την περιοχή που εντοπίζεται το τελευταίο στίγμα του, αλλά και τους στάβλους που υπάρχουν εκεί γύρω. Δεν έχουν εντοπίσει όμως κανένα στοιχείο του.

Δείτε βίντεο από τις έρευνες

Αύριο, Πέμπτη 13 Ιουνίου, οι έρευνες θα συνεχιστούν από νωρίς το πρωί για δεύτερο 24ωρο, με την αγωνία των δικών του ανθρώπων να έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της συντρόφου στα social media, που ζητά από όποιον τον είδε να επικοινωνήσει μαζί της.

Η ανάρτηση της συντρόφου του

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024