Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αμοργός: Αυτός είναι ο 59χρονος τουρίστας που αγνοείται - Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Αμοργός: Αυτός είναι ο 59χρονος τουρίστας που αγνοείται – Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση στην Αμοργό για τον εντοπισμό του Έρικ Κάλιμπετ. Αίτημα από τις αρχές στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τον εντοπισμό του σήματος των κινητών που έχει στην κατοχή του

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου.

Ο Έρικ Κάλιμπετ, συνταξιούχος αστυνομικός στο Λος Άντζελες, ξεκίνησε περίπου στις 7:00 για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι διάρκειας 4-5 ωρών.

Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ένας φίλος του να ανησυχήσει και να δηλώσει στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του.

Στις αρχές σήμανε συναγερμός και υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του ώσπου έπεσε το σκοτάδι και οι έρευνες ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας.

Αυτός είναι ο Έρικ Κάλιμπετ που αγνοείται στην Αμοργό

Drone και ελικόπτερο στις έρευνες για τον εντοπισμό του

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αμοργό μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του, στην οποία συμμετέχουν αστυνομία, πυροσβεστική, εθελοντές, κλιμάκιο διασωστών, drone και ελικόπτερο. Μάλιστα, στο νησί έχουν φτάσει και συνδράμουν και αστυνομικοί από την Νάξο με επικεφαλής αξιωματικό.

Ο Έρικ Κάλιμπετ είναι γνωστός στην Αμοργό, καθώς τη λατρεύει και την έχει επισκεφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του in οι έρευνες επικεντρώνονται όχι μόνο στο μονοπάτι που φέρεται να ακολούθησε ο 59χρονος, το οποίο είναι βατό και πολύ μεγάλο, αλλά και σε άλλα μονοπάτια από Χώρα προς Κατάπολα.

«Η περιοχή είναι πολύ μεγάλη και τα μονοπάτια από Χώρα για Κατάπολα έχουν και πολλά παρακλάδια», εξηγούν οι κάτοικοι στο in και επισημαίνουν πως ο Έρικ Κάλιμπετ είναι γνωστός στην Αμοργό, καθώς τη λατρεύει και την έχει επισκεφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. «Μάλλον κάτι του έχει συμβεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο νησί, τον γνωρίζουμε», αναφέρουν.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού και ελικόπτερο

Ο 59χρονος διαθέτει δύο κινητά, όμως δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις. Μάλιστα, η τελευταία του επικοινωνία είναι στις 7:20 (20 λεπτά δηλαδή αφότου ξεκίνησε για πεζοπορία) με την αδερφή του, στην οποία έστειλε μία φωτογραφία της πινακίδας με τις πληροφορίες του μονοπατιού.

Από τις αρχές έχει γίνει αίτημα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τον εντοπισμό του σήματος των κινητών που έχει στην κατοχή του, με την ελπίδα ότι δεν έχουν απενεργοποιηθεί ή καταστραφεί.

H ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού σε ανακοίνωσή του δημοσίευσε τη φωτογραφία του 59χρονου ζητώντας από όποιον τον είδε να επικοινωνήσει άμεσα με τις αστυνομικές αρχές.

«Αυτή είναι η φωτογραφία του 59χρονου Αμερικάνου που αγνοείται από χθες το μεσημέρι. Ακολουθούσε την διαδρομή από την περιοχή του Ασφοντυλίτη με κατεύθυνση προς Κατάπολα. Φορούσε σκουρόχρωμη μπλούζα και βερμούδα. Όποιος γνωρίζει ή έχει κάποια πληροφορία παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει άμεσα με τον Αστυνομικό Σταθμό Αμοργού στο τηλέφωνο 2285071210», αναφέρεται σχετικά.

Sports in

Ουνιόν Χάουζ- Παναθηναϊκός 0-14: Ο αντίπαλος δεν ήταν ούτε για… προπόνηση

Ο Παναθηναϊκός έβαλε 14 τέρματα στην πρώτη του φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Ουνιόν Χάουζ ,στο ντεμπούτο του Ντιέγκο Αλόνσο στον πράσινο πάγκο. Ο αντίπαλος ωστόσο δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο για να βγουν συμπεράσματα…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024