Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Κηφισιά: Ποιες περιοχές επηρεάζονται από τους καπνούς - Τι πρέπει να προσέχουμε

Φωτιά στην Κηφισιά: Ποιες περιοχές επηρεάζονται από τους καπνούς – Τι πρέπει να προσέχουμε

Συναγερμός για τον τοξικό καπνό μετά την έκρηξη και τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά.

Την ανησυχία των αρχών έχουν προκαλέσει οι πυκνοί καπνοί που αναδύονται από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε εργοστάσιο ανοξείδωτων κατασκευών Παλαμήδης στην Κάτω Κηφισιά, μετά από έκρηξη.

Πυκνοί, μαύροι καπνοί έχουν «πνίξει» την περιοχή και εξαπλώνονται στην Αττική.

Την ίδια στιγμή από τον ουρανό πέφτουν κομμάτια καμένων υλικών.

Πολύ σημαντικό είναι αυτές τις ώρες όπου υπάρχει έντονη καύση αφού η φωτιά οφείλεται σε καύσεις ανόργανων και οργανικών χημικών ουσιών

Όπως δείχνει και φωτογραφία που δημοσίευσε το Forecast Weather στο Facebook οι καπνοί κινούνται Βορειοανατολικά προς την περιοχή του Μαραθώνα και του Βαρνάβα.

Παράλληλα, οι κάτοικοι των περιοχών που επηρεάζονται από τους καπνούς καλούνται να κλείσουν παράθυρα και πόρτες ώστε να προστατευτούν.

Απόκοσμες είναι και οι εικόνες που δημοσιεύονται στον ίδιο λογαριασμό από τους πυκνούς τοξικούς καπνούς.

Τοξική η ατμόσφαιρα από τη φωτιά, τι πρέπει να προσέχουμε

Τον κώδωνα του κινδύνου «κρούει» η Πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων, κ. Σταματούλα Τσικρικά μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Update», για τον μαύρο τοξικό καπνό ύστερα από τη μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά.

«Oι εικόνες που βλέπουμε μπορεί να είναι εντυπωσιακές αλλά κυρίως είναι τοξικές για την ατμόσφαιρα» τόνισε.

Τι πρέπει να προσέχουμε

«Πολύ σημαντικό είναι αυτές τις ώρες όπου υπάρχει έντονη καύση αφού η φωτιά οφείλεται σε καύσεις ανόργανων και οργανικών χημικών ουσιών, οι πολίτες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να προσπαθήσουν να διατηρήσουν τον εσωτερικό αέρα των σπιτιών καθαρό με τη χρήση κλιματισμού που κυρίως να διαθέτει ανακύκλωση του εσωτερικού αέρα» είπε η κ. Τσικρικά.

«Τα παράθυρα και οι πόρτες να είναι κλειστά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις τώρα, ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως είναι τα άτομα που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα, τα μικρά παιδιά. Δεν είναι ώρα τώρα να βγουν να παίξουν στην παιδική χαρά, ούτε οι ηλικιωμένοι, οι θηλάζουσες και οι έγκυες. Είναι πολύ σημαντικό τα άτομα οποία δρουν αυτή τη στιγμή στο πεδίο – γιατί μην ξεχνάμε ότι εκτός από τους πυροσβέστες που πολλές φορές έχουν και τους ειδικούς εξοπλισμούς – οι υπόλοιποι, ακόμη και οι δημοσιογράφοι είναι και αυτοί στο πεδίο θα πρέπει να φορούν τη μάσκα της υψηλής προστασίας».

Σχετικά με τον ανακυκλούμενο αέρα στα αυτοκίνητα, η κα Τσικρικά υπογράμμισε: «Κλειστά τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Να έχουμε νερό κοντά μας. Αν υπάρχει λόγος να κινούμαστε σε αυτές τις περιοχές, να υπάρχει νερό, να βρέχουμε λίγο τα ματάκια και τη μύτη μας γιατί είναι σημαντικό αν έρθουμε σε έκθεση και κυρίως αν αισθανθούμε συμπτώματα όπως είναι πόνος στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή, έντονο βήχα ή ταχυκαρδία, ζάλη, κόπωση, αμέσως να επικοινωνήσουμε με γιατρό».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024