Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δυστοπικές εικόνες από την Κηφισιά - Ορατοί σε όλη την Αττική οι καπνοί - Το in στη περιοχή

Δυστοπικές εικόνες από την Κηφισιά – Ορατοί σε όλη την Αττική οι καπνοί – Το in στη περιοχή

Εικόνες αποκάλυψης από το φλεγόμενο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά. Η μυρωδιά είναι έντονη, ενώ ορατό είναι από μεγάλη απόσταση και το μεγάλο, μαύρο σύννεφο καπνού.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 912/6) σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική έχει μερικώς μειωθεί το πυροθερμικό φορτίο, ενώ η φωτιά δεν έχει επεκταθεί σε διπλανή επιχείρηση και η κατάσβεσή της συνεχίζεται από τις δυνάμεις που έχουν μεταβεί στο σημείο. Επίσης, δεν υπάρχει καμία αναφορά για εγκλωβισμένα άτομα.

Οι πυκνοί καπνοί για αρκετές ώρες ήταν ορατοί σε μεγάλο μέρος του Λεκανοπεδίου, ενώ η ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Λόγω των καπνών, που προκαλούν σοβαρά προβλήματα και καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση, ενεργοποιήθηκε το 112 για τους κατοίκους της περιοχής καλώντας τους να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας μένοντας σε κλειστούς χώρους και κλείνοντας πόρτες και παράθυρα.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο

«Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», έγραφε το μήνυμα του 112.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα αέρια που βρίσκονται στον αέρα μετά την έκρηξη, είναι τοξικά. Ήδη από την Μεταμόρφωση η μυρωδιά είναι έντονη, ενώ ορατό είναι από μεγάλη απόσταση και το μεγάλο, μαύρο σύννεφο καπνού.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μεταξύ των οποίων βραχιονοφόρο όχημα και όχημα αναπνευστικών συσκευών, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η έκρηξη στο εργοστάσιο κατασκευής ανοξείδωτων σκευών μαγειρικής, που βρίσκεται στην οδό Αιγιδών στο Πανόραμα Κηφισιάς, σημειώθηκε περίπου στις 15:30 και αμέσως μετά εκδηλώθηκε φωτιά.

Σύμφωνα μάλιστα με τον δήμαρχο Κηφισιάς, οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε διπλανή μονάδα, ωστόσο η δεύτερη εστία οριοθετήθηκε άμεσα.


Οι φλόγες καίνε φελιζόλ και πλαστικά, ενώ πλέον επιχειρεί και ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου Erickson, που πραγματοποιεί στοχευμένες ρίψεις. Το εργοστάσιο βρίσκεται δίπλα από τις σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στον σύζυγο της Μίνας Γκάγκα ανήκει το εργοστάσιο που καίγεται

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA το εργοστάσιο ανήκει στον κ. Παλαμίδη, σύζυγος της κ. Μίνα Γκάγκα, πρώην υπουργού. Η εταιρεία παρασκευάζει μαγειρικά σκεύη, τα οποία διαθέτει στη λιανική.

Το MEGA επικοινώνησε με την κ. Γκάγκα και αυτό που είπε είναι πως δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι, από όσο γνωρίσει μέχρι στιγμής.

Λόγω της πυρκαγιάς, η οποία είναι σε εξέλιξη, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας απο το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα
  • Στην οδό Σένεκα
  • Στην οδό Αιγιδών

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το εσωτερικό του εργοστασίου

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Νιάφας, ανέφερε ότι στις 15:34 η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήση για πυρκαγιά σε εργοστάσιο οικιακών συσκευών.

«Η κινητοποίηση των δυνάμεων ήταν άμεση. Επίσης, κινητοποιήθηκαν ο Δήμος, η Περιφέρεια και εναέρια μέσα. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την πυρκαγιά στη συγκεκριμένη επιχείρηση και να μην επεκταθεί στις όμορες επιχειρήσεις. Αυτό το καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε ο κ. Νιάφας.

Λίγο μετά τις 18:30, σύμφωνα με τον Αντιστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος η πυρκαγιά έχει καλύτερη εικόνα, έχει περιοριστεί σε ένα σημείο και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. «Δεν υπήρξαν τραυματίες. Από την πρώτη στιγμή διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε κάποιος εργαζόμενος μέσα στην επιχείρηση, ενώ όσοι βρίσκονταν πέριξ του χώρου απομακρύνθηκαν», τόνισε.

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024