Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Γονείς μετέφεραν ανεμιστήρες σε σχολείο για να μπορέσουν να δώσουν πανελλαδικές τα παιδιά τους

Θεσσαλονίκη: Γονείς μετέφεραν ανεμιστήρες σε σχολείο για να μπορέσουν να δώσουν πανελλαδικές τα παιδιά τους

Έπειτα από έκκληση της διεύθυνσης του σχολείου

Με ανεμιστήρες από τα σπίτια τους έφτασαν σήμερα το πρωί γονείς σε εξεταστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, όπου τα παιδιά τους έδιναν το τελευταίο μάθημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα —που οδήγησαν σε κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών— κατέστησαν τις συνθήκες εξέτασης εντός των σχολικών αιθουσών αφόρητες.

Έτσι οι γονείς των παιδιών πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, ώστε οι νεαροί μαθητές να μείνουν συγκεντρωμένοι στα γραπτά τους δίχως απρόοπτα.

Το 5ο Λύκειο, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στεγάζεται εδώ και τουλάχιστον μια 10ετια σε προκάτ αίθουσες. Σε καμία από αυτές τις αίθουσες δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ στις περισσότερες δεν έχει καν ανεμιστήρες.

Η διεύθυνση του σχολείου είπε στους γονείς να φέρουν από τα σπίτια τους ανεμιστήρες για να μπορέσουν να αντέξουν την σημερινή εξέταση και να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα οι μαθητές, όπως αναφέρει το thestival.gr.

«Το πρόβλημα είναι χρόνιο»

Έτσι από νωρίς το πρωί, όπως φαίνεται στην εικόνα της ΕΡΤ, γονείς και μαθητές μπήκαν στο σχολείο με ανεμιστήρες στα χέρια, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν οι όσο το δυνατόν πιο κατάλληλες συνθήκες για τις εξετάσεις.

Δείτε το βίντεο:

Το πρόβλημα είναι χρόνιο

Γονιός μαθητή μιλώντας για την κατάσταση του λυκείου αποκάλυψε πως το πρόβλημα του κλιματισμού υπάρχει για χρόνια και το ζήτημα είναι να γίνει κάτι για τις επόμενες φουρνιές μαθητών.

«Το σχολείο είχε κάποιους ανεμιστήρες, οι οποίοι ήταν παλιοί… ζήτησαν καινούριους, να γίνουν κάποιες δωρεές, είχαν απευθυνθεί και σε κάποιους θεσμικούς φορείς στο να αποκατασταθεί το πρόβλημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Λιποθύμησε φοιτητής στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια εξετάσεων

Λιποθυμικό επεισόδιο σημειώθηκε εχθές, Τρίτη στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Συγκεκριμένα ένας φοιτητής έχασε πρόσκαιρα τις αισθήσεις του ενώ συνήλθε μόλις του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μετά από αυτό το περιστατικό οι φοιτητές ζητούν την αποσυμφόρηση των αιθουσών και την ενίσχυση του κλιματισμού εντός αυτών.

Σε ψήφισμα που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν ότι το περιστατικό «είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας κλιματισμού και εξαερισμού στα αμφιθέατρα» και «μέσα σε αυτό το πλαίσιο και σε ένα καθεστώς υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες θα αυξάνουν όσο περνάνε οι ημέρες, η Κοσμητεία καλείται να προβεί σε αναδιάρθρωση των αιθουσών».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024