Θεσσαλονίκη: Περισσότερα από 300 παιδιά επαιτούν στους δρόμους της πόλης
Τα στοιχεία προέρχονται από ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ, με αφορμή τη δημόσια δράση ευαισθητοποίησης που διοργανώνει στις 14 Ιουνίου.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Περισσότερα από 300 παιδιά σε συνθήκες επαιτείας εντόπισε μέσα σε 9 μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι τον Μάιο του 2024, η ομάδα εργασίας στον δρόμο (Streetwork) του Κέντρου Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.
Συνολικά, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν 307 παιδιά (από βρέφη μέχρι 18χρονα), εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν σε συνθήκες επαιτείας, παιδικής εργασίας και σχολικής διαρροής και κατάγονται από χώρες όπως η Ελλάδα, η Αλβανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
307 παιδιά εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και συνθήκες επαιτείας
Τα στοιχεία προέρχονται από ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ, με αφορμή τη δημόσια δράση ευαισθητοποίησης που διοργανώνει στις 14 Ιουνίου, στις 5.30 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου τιμώντας την 12η Ιουνίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.
«Τα παιδιά στο δρόμο ΔΕΝ είναι αόρατα»
Η περιπατητική διαδρομή θα ξεκινήσει από το άγαλμα του Βενιζέλου και θα συνεχιστεί στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, όπου οι συμμετέχοντες θα «παγώνουν» και θα μένουν ακίνητοι κάτω από το σύνθημα «Τα παιδιά στο δρόμο ΔΕΝ είναι αόρατα».
Τότε, οι περαστικοί θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την παιδική εργασία.
Με ποιο τρόπο; Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες θα έχει στο πέτο του ένα αυτοκόλλητο καρτελάκι που θα αναγράφει το όνομα ενός παιδιού κι από κάτω θα έχει έναν γραμμωτό κώδικα «ταχείας απόκρισης» (QR-Code).
Έτσι οι περαστικοί θα μπορούν να σκανάρουν με τα κινητά τους τηλέφωνα το QR-Code και να διαβάζουν αφενός την ιστορία ενός παιδιού που εργάζεται, αφετέρου θα ενημερώνονται αναλυτικά με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν -και τι να μην κάνουν- εάν πέσουν στην αντίληψή τους περιστατικά παιδική εκμετάλλευσης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις